Kanske är tränden på väg att brytas?

Under fredagskvällen väntade en riktig toppmatch i Tegera arena. Serietvåan Örebro kom på besök. Man var 10 poäng före Leksand innan match, 77 resp. 67 poäng.
Inte den lättaste uppgiften, men ingenting är omöjligt, i synnerhet inte i hockey.

Dock var det Örebro som vann 1:a tekningen, men JLGP snodde åt sig pucken och sköt, vilket gjorde att Zajkowski fick göra sitt 1:a ingripande och blockera.

Sedan tog Örebro tag i det hela och tryckte på ganska bra. Aulin gav dem bl.a. ett friläge när han passade totalt fel, men även Galbrait var bra med i kassen, precis som Zajkowski. Densamme fick en stund senare göra en jätteräddning efter att ha stött ut pucken på skott av Olimb och Ollas, som spelade trots den smäll han fick mot ögat i matchen mot Rögle, försökt stöta in den.

Aulin försökte reparera sitt misstag från inledningen, sköt, men Zajkowski räddade. därefter sköt han igen, på teckande Örebrospelare.
Leksand tryckte dock på för en ledningspuck och det var så nära att så också blev fallet, men Zajkowski lyckades återigen stå ivägen och 0-0 stod sig alltjämt.

Därefter var det Örebros tur att vara riktigt nära på att ta ledningen, men Galbrait var ivägen.
Leksand vände igen och Hägga var nära på att näta för Leksand, men det var målvakternas kväll än så länge, ingen av dem släppte till några luckor. Gott om chanser var det dock och nästa chans var Örebros och då var det 0-1. Lukac kontrade och satte pucken uppe i krysset hos Galbrait.

Sedan slöt man över och så kontrade Leksand. Bergenström försökte få in 1-1, men Zajkowski var tät i det s.k. 5:e hålet och Örebro behöll ledningen, men inte länge till, för Stefan Gråhns fick pucken, vände om och lade den längs isen, förbi Zajkowski och det var kviterat!

Leksand inledde 2:a perioden i powerplay efter att Norgren i Örebro åkt ut, men man fick inte ut något av det och Örebro kunde bli fulltaliga. Precis då, när Norgren kom ut på isen, fick han pucken och satte 2-1 till Örebro när Galbrait, faktiskt, för en gångs skull, gjorde ett väldigt konstigt ingripande när han slängde sig rakt fram och trodde han skulle ta pucken.

Leksand gav sig inte, utan Rask försökte omgående kvitera, men Zajkowski var där. ÄVen JLGP's skott tog han och Källström sköt på täckande örebroare. Därefter åkte Åslin ut för fasthållning och det var powerplay för Örebro, deras 1:a i matchen och man pressade på riktigt bra. Sköt från blå, tätt utanför, ett direktskott, rakt på Galbrait.
Leksand fick inte ut pucken, men klarade ändå av det hela och JLGP räddade ett skott på mållinjen strax därefter. Riktigt nära 1-3.

Ryan Gunderson i Örebro åkte så ut och Leksand fick återigen PP. Det var dock inte av högre klass och Örebro kunde klara av det utan några större problem. något enstaka skott på mål hade man, men i stort sätt inga farligheter.

Istället fick Örebro chansen i PP när Hägga åkte ut för Tripping. Vi vet hur nära det var förra gången de hade powerplay, skulle man klara sig undan med samma blotta förskräckelse nu?

Ollas fick tiden att gå genom att behålla pucken. Därefter kontrade man, men Zajkowski var ivägen och Örebro tog sig återigen in i anfallszon. Leksand fick dock lika snabbt ut pucken igen och försökte sig på ännu en kontring, men icke.
Örebro fick inte alls till det lika bra som senast och det tackade vi för. Leksand klara de av det hela och var snubblande nära på en kvitering när Zajkowski var ute och cyklade, men inget mål där heller.

Johan Palmebjörk i Örebro åkte så ut för hög klubba ca 2 minuter från slutet och Leksand fick avsluta perioden i numerärt överläge. Bergenström var strax där innan nära på att kvitera, men skottet gick tätt utanför.
Man fick inte heller nu några större farligheter, mer än Gråhns som sköt i burgaveln. Det var det närmsta man kom och mittenakten var till ända.

Ollas och Gråhns kom 2 mot 1 i inledningen av sista perioden, men Zajkowski lyckades på något vänster rädda även det, varefter han fick ett skott rakt i masken, blev lite groggy, men var strax uppe på benen igen.

Det var Leksand som hade öppnat sista perioden bäst. Man tryckte på ganska bra och Örebro tog timeout. Det verkade dock inte hjälpa, för bara sekunder senare kunde Jesper Ollas slå in kviteringen, efter att Zajkowski återigen släpt retur, nu på Enströms skott som Gråhns styrde.

Då vaknade Örebro. 2-3 var nära direkt och sedan ännu en gång när man sköt tätt utanför, och ännu en gång när Weinstock sköt. Galbrait var dock bra med och höll den. Även Weinis nästkommande skott höll han, efter att Ollas tappat pucken och Weinstock snappat upp den.
Galbrait fortsatte att visa sig på styva linan när han räddade utan att egentligen veta om det. Det var Örebro som pressade på mest för ett ledningsmål, men det ville sig inte riktigt. Bergenström fick dock en kontringsmöjlighet, men Zajkowski var bra även han och släppte inte till någonting.

Lagen fortsatte att byta chanser med varandra. Eller chanser och chanser, man sköt i vilket fall, men några större lägen var det egentligen inte. Zajkowski fick dock lite problem med ett skott från Svedberg och Örebro fick ett bra läge efter tekning i offensiv zon, men inget mål. 
Leksand fick dock ett jätteläge i slutet av perioden, när den beryktade Conny Strömberg, som annars inte hade setts till så mycket under matchen, åkte ut med 2 minuter kvar. Leksand tog timeout och var SÅ nära på att sätta segerpucken, men Zajkowski räddade Örebro och Conny Strömberg från att bli syndabock. Istället väntade förlängning , ännu en gång. Den 4:e på rad för Leksands del. På de 3 tidigare hade man 1 vinst och 2 förluster. Hur skulle det gå nu?

Det skulle gå bra visade det sig, för bara 37 sekunder in i förlängningen kunde Daniel Hermansson avgöra för Leksand och 2 mycket viktiga poäng i kampen om sista direktplatsen bergades.

Tyvärr räckte det inte. Efter helgens matcher var Leksand trots sina 2 poäng nere på 4:e plats. Detta efter att Rögle först slagit Tingsryd med hela 8-1 och så Troja med 7-4 under söndagen. Troja, som tidigare i veckan faktiskt slog Sundsvall med 4-0.
Rögle alltså upp på 3:e plats, med lika många poäng som Leksand, 69, men med något bättre målskillnad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0