Viktig hemmamatch

För båda laget, Leksand, som kämpar om sista direktplatsen med Rögle som värsta rival, och Sundsvall, som strider om att undvika det nedre sträcket, där man just nu ligger ovanför, liksom Leksand gör vid sitt streck.

Galbraith var tillbaka i kassen och Leksand vann 1:a tekning. Man tog sig in i Sundsvalls zon, men Sundsvall fick ut den direkt. Sundsvall försökte gå till anfall, men lyckades inte riktigt, Leksand stod upp bra och rensade. Sundsvall tog sig dock in i zon igen och Martin Karlsson åkte ut för tripping.

Sundsvall hade knappt varit inne i zon över huvud taget, men nu sköt man ett skott, klubban på skytten gick av, så pucken studsade helkonstigt, tyvärr till en annan Sundsvallsspelare i form av Niklas Zetterström, som bara hade att slå in pucken i mål bakom Galbraith. Olycklig start för denne.

Tomas Kollar var nära att sätta kviteringen direkt, men lyckades inte riktigt. Han och de andra fortsatte dock att tugga på, samme Kollar lade pucken precis utanför och så lade han en riktigt snygg pass till Daniel Hermansson som kunde slå in 1-1 bakom Gustav Lindvall i Sundsvallskassen!

Leksand fortsatte att ha det mesta av spelet, som dock inte var så mycket till spel. Inget av lagen kom till några vidare chanser, man sköt några skott, men Sundsvallsspelarna teckte bra och kunde rensa. Dessutom fick man en trippelchans och Galbraith fick göra sitt 1:a riktiga ingripande i matchen och kunde till slut blockera.

Leksand fortsatte att få de flesta chanserna. Hempa vann en tekningklockrent till Erkgärds, men Sundsvallsspelarna teckte fortsatt bra. Gråhns fick dock ett jätteläge att göra 2-1, men tappade pucken och istället åkte Bibic ut, något tveksamt.

Mönstret upprepade sig, boxplay, som tidigare under säsongen har varit så bra, fungerade inte alls, eller skulle man säga att det var otur? En fruktansvärt lös puck gick nämligen mellan benen på Galbraith och det var 2-1 till Sundsvall.

Mönstret fortsatte att upprepa sig. Leksand var återigen nära kvitering direkt, men Lindvall höll den. Så fick dock Martin Karlsson tag i pucken och det var mycket riktigt 2-2!

Leksand tryckte på ännu mer, Gråhns sköt, men Lindvall räddade, Ollas skott plockade han och gjorde en bra parad på Olimbs skott.

Bozic åkte sedan ut och Leksand fick sitt 1:a powerplay i matchen. Hermansson sköt då i stolpen, men man fortsatte att trycka på och till slut fick Tommy Entröm in 3-2 till Leksand och biffen var vänd!

4-2 var sedan nära, men skottet gick tätt över, varefter en felstuds i sargen höll på att ställa till det för Lindvall, som nu hade vissa problem, men han redde ut det och man kunde gå till paus med bara 1 måls underläge.

Leksand fick en fin möjlighet i början av mittenakten, men Lindvall var fortsatt tät och 3-2 stod sig. Istället var 3-3 nära när Sundsvall fick flera bra lägen, men även Galbraith var tät och höll pucken. Leksingarna slog till icing flera gånger om, slarvade tydligt. Åslin körde dock till 100% och limmade en sundsvallare i planket innan han och Martin Karlsson, genom fint sammarbete, var nära på att sätta 4-2, men Lindvall var fortsatt bra i kassen.

Sundsvall fick nära på ett friläge när Moe, som nu inte längre var bänkad, slog en felpass, men en annan leksing redde ut det, varpå Sundsvall ändå fick ett friläge och 3-3 var återigen nära, men Galbraith var med på den och istället kunde Jens Bergenström slå in 4-2, efter eget skott, retur ut till Olimb och en andra retur som han själv tog hand om och slog in i öppen kasse.

Sundsvall åkte på en utvisning direkt efteråt och Leksand hade tagit över matchen. Man pressade på bra i PP, Ollas fick ett jätteläge, men fick inte riktigt träff på pucken. Dock fortsatte man att pressa, men fick ingen utdelning och Sundsvall kunde ta med sig den skalpen, att ha klarat av tung press i BP.

Källström tvingades ta en utvisning när ett Sundsvallsskott styrdes på en spelare och var nära på att ställa Galbraith helt.
Sundsvall fick alltså PP och tryckte på ganska bra. Inte lika intensivt som Leksand tidigare hade gjort, men bra press var det, men Leksand gjorde det bra och klarade av det.

Efter att man blev fulltaliga åkte Grånhs ut och ett nytt PP väntade för Sundsvall, där man återigen pressade på ganska bra och Galbraith fick det hett om öronen några gånger, men behöll lugnet och klarade av det, blockerade till slut och därefter såg boxplayet mycket stabilt ut och man klarade av det. Sundsvall fortsatte dock att trycka på lite smått efter att Leksand blivit fulltaliga, men det blev inget av det och periodens ända mål tillhörde de vita och blå.

5-2 var riktigt nära direkt i sista perioden när Bergenström sköt i ribban. 3:e ramträffen för kvällen, 2 i stolpen och en i ribban. Unge Filip Forsberg var sedan på isen och var nära att näta när han försökte nå Ollas pass, men missade och det rann ut i sanden. Samme Ollas sköt sedan tätt utanför innan Alen Bibic, återigen, åkte ut och Sundsvall fick powerplay.

Boxen var dock bra och Bergenström slet som en tjur för att få ut pucken och lyckades också. Riktigt bra krig av både honom och övriga på isen. Man klarade av underläget och ökade den offensiva pressen lite efter det. Dock inga större målchanser.

Filip Forsberg gjorde det dock återigen bra när han grejade en utvisning för Sundsvall och Leksand fick powerplay. Skulle detsamma vara lika bra som boxen? Icke. Sundsvall spelade mycket bra i boxplay, dödade massvis med tid och fick dessutom ett bra läge, men Galbraith avstyrde det hela.
Inga större farligheter i PP alltså och inte heller efteråt bjöds det på några vidare farligheter, men tiden talade mer och mer för Leksand. Visserligen var det bara 2 måls ledning, men tiden började som sagt bli knapp och Sundsvall skapade ingenting. Inte Leksand heller, men man behövde å andra sidan inte göra det. Oskar Johansson åkte dessutom ut för Sundsvall med mindre än 2 minuter kvar och därmed var saken ganska klar. Dock var det Sundsvall som fick det vassaste läget i Leksands powerplay, men Galbraith var med även på den och matchen slutade 4-2 till Leksand, som därmed tog 3 mycket viktiga poäng i kampen kring strecket.

Rögle tappade dessutom 1 poäng borta mot Bofors, som tog densamma när Rögle vann på straffar med 2-3.
Även Växjö fortsätter att vinna, även de 3-2, men i full tid, hemma mot Almtuna.
Mora tog den mmest övertygande segern för kvällen, 1-4 mot Borås.

Inga större tabellförändringar heller, inte mer än att Mora hoppade upp 2 snepp, från 7:e till 5:e plats. Dessutom kan kanske Oskarshamn blanda sig i den där streckstriden, man vann nämligen återigen, nu borta mot Troja med 6-4. Man är visserligen 5 poäng från 7:e plats, men än är det poäng kvar att slåss om och tåget har inte gått helt och hållet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0