Daladerby!

I Mora, i FM-Mattsson arena. Det var även 3:e matchen på 4 dagar för leksingarna. Skulle det påverka utgången av matchen?

Det var bra stämning i hallen, precis som det ska vara, men det var Leksand som tog 1:a tekning, men gick offside.
Mora tog 2:a tekningen och fick iväg 1:a skottet i matchen, men Galbrait styrde enkelt ut. Det var dock mycket Mora i inledningen, men det var Leksand som satte viss press. Hempa var så nära på att styra in Ollas skott, men missade skottet. Svedberg fick sedan iväg ett skott som Johansson släppte retur på, men ingen leksing var där och Mora kunde vända. Leksand tog dock tillbaka pucken, men Moe sköt rakt på en moring, som kunde kontra, skjuta, men Galbrait räddade. Pucken dansade dock på mållinjen och styrdes på något vänster in i mål och det var Moraledning efter knappa 6 minuters spel.

Hulkkonen åkte ut direkt efter målet och Mora pressade på i powerplay, men så kunde Leksand kontra. Dock stoppades Kollar på blå och Mora kunde återigen gå till anfall och pressa på. En styrning tätt utanför och ännu ett farligt skott tätt utanför.
Kraftig press av Mora alltså och till slut, 7 sekunder innan Hulkkonen var tillbaka på isen, fick man utdelning. Ett skott, följt av 2 returer, som letade sig in under Galbrait och det var 2-0 till Mora.

Då tog Leksand timeout, men det tycktes inte hjälpa, för Mora fortsatte att pressa på och Galbrait fick göra en jätteräddning.
Till slut fick Leksand ändå ut pucken och lugnade ner lite, men så åkte man på ytterligare en utvisning, nu för hög klubba, Tomas Kollar.

Mora pressade på bra även nu, men inte lika hårt som det tidigare powerplayet och Leksand kunde rensa och klara av det, kontra och få iväg ett skott. Det var Aulin som stod för det, men Lasse Johansson var omutlig i denna 1:a period.

Leksand tog sig dock in i perioden en aning efter utvisningen, Knuts fick ett jätteläge, men missade skottet. Sedan sköt Ollas utanför, Gråhns tätt över och Olimb alldeles för lätt. Mora vände sedan och sköt 2 skott tätt utanför, innan Mikael Zettergren åkte ut för Mora och Leksand fick PP i slutet av perioden. Man fick till viss press, men Mora kunde rensa och perioden var till enda.

Mora såg betydligt vassare ut, även i inledningen av den 2:a perioden, Leksand spelade alldeles för petigt och Mora hade helt klart matchen på sin sida vågskålen och fick 2 jättechanser att utöka sin ledning till 3-0, men Galbrait var, som oftast, bra med i kassen och tog båda skotten. Kollar vände så och det ställde till vissa problem för Johansson i Morakassen, men han lyckades rädda och Mora vände igen. Daniel Viksten lurade upp Kenny Källström på läktaren och kunde till slut slå in Moras 3:e mål, fram till 3-0.

Då fick Galbrait nog, det var inte riktigt hans match, trots alla fina räddningar. Dessutom kanske han var lite sliten efter helgens 2 tidigare matcher.
Hursomhelst, in med Erik Hanses istället och det hann bara gå 21 sekunder innan Daniel Hermansson kunde styra in Tommy Enströms skott och det var reduserat, 3-1!

Moe tog skott därefter, men Johansson klarade det. Därefter slarvade samme Moe med pucken framför eget mål, vilket gav Mora en fin möjlighet, men Hanses var bra med på den och Leksand kunde återigen kontra. Entröm sköt utanför, Ollas sköt ett skott som Johansson blockerade och Hempa gjorde samma sak. Sedan syntes junioren, Alen Bibic, på isen för 1:a gången i matchen. Alen, som har flyttats upp från J20 nu när JLGP, något otippat måste jag säga, har lånats ut till TPS Åbo för resten av säsongen. Anledningen sades vara ekonomisk.

Bergenström åkte ut och Mora fick sitt 3:e powerplay i matchen. Man fick dock inte alls till samma press som tidigare, tendensen var att spetsen på de numerära överlägena sakta men säkert gick ner för Drakarna.
Leksand kunde rensa och bli fulltaliga, i samma stund som Stefan Erkgärds stoppade ett Morauppspel lite oschyst och åkte ut för Crosschecking och Mora fick ytterligare 2 minuter i powerplay. Nu gjorde man inga misstag, Niklas Fogström fick iväg en riktig rökare, helt otagbart för Hanses i målet och det var 4-1 till Mora.

Leksand stack upp på kontringar, men lyckades inte få till några farligheter och istället åkte Hägglund ut med mindre än 2 minuter kvar av perioden, vilket gav Mora ännu ett PP.
Man pressade på, precis som tidigare, men lyckades inte få in pucken, även om 5-1 var nära vid ett par tillfällen. En välbehövlig paus för Leksand väntade istället.

Leksand öppnade bäst i sista perioden och 4-2 var nära direkt, men Johansson var där med benskyddet.
Leksand fortsatte dock att ligga på, Kollar sköt och Knuts var där, men det var också Johansson.

Mora fick till slut ut pucken, men inte bättre än att Leksand tog in den igen och fick till en utvisning på Tony Lagerström. Skulle man få till en redusering nu?
Det skulle man inte, men mål skulle det bli, men det var Mora som stod för det. 5-1, i boxplay.

Det blev inget av powerplayet efter det, Mora kunde bli fulltaliga och gå till attack. Leksand var inte alls med i matchen och ett mål bakåt i PP stärkte väl knappast odsen för vinst.
Mora var helt enkelt klassen bättre denna kväll och Leksand hade inte mycket att hämta i denna matchen.
Alen Bibic fick i alla fall iväg sitt kanske 1:a skott i A-laget, men Johansson höll den, precis som han hade gjort med alla andra skott, utom 1, under matchen. Mora kunde istället göra 6-1 och det var rullgardin ner, om det inte redan tidigare hade varit det.

Bergenström åkte ut och Mora fick ytterligare ett PP. Där fortsatte Jesper Ollas att kriga och var, som alltid, ett föredömme för de andra. Han dödade massvis med tid och även om 7-1 var nära vid ett tillfälle lyckades Hanses hålla pucken från mål och man blev fulltaliga. Då var Aulin nära på att hitta Bergenström, men en moring hann först och istället åkte Aulin ut och Leksand fick ännu ett powerplay mot sig.

Mora tog det dock ganska lugnt, även om man pressade på lite, men Leksand kunde bli fulltaliga, men det var Mora som vann matchen och det var med besked, 6-1.