Sista matchen innan jul

Spelades på bortaplan, nere i Malmö och Malmö arena, inför riktigt tdåliga 5700 åskådare.

Det var Malmö som öppnade något hetare än Leksand, men de blåvita åt sig snabbt in i matchen och f.d. Malmöspelaren, Patrik Hersley, var nära på att ge de blåvita ledningen, men Pontus Sjögren i Malmökassen höll pucken borta från målet.

Det var dock Leksand som skulle ta ledningen i matchen. Efter en rad blockeringar och tekningar nere hos Sjögren, där leksingarna vann så gott som alla tekningar, lyckades Mads Bödker få träff på pucken, efter att Jakob Blomqvist vinnit tekningen och det fanns inget för Sjögren att göra på den.

Malmö fick dock en snabb replik. Gabbe Karlsson åkte ut 2+2 för hög klubba, där blodvite uppstod, och då tog det bara 6 sekunder för Malmö, som är seriens bästa PP-lag, mot Leksand, som är seriens bästa BP-lag, att kvitera fram till 1-1.

Powerplayet fortsatte dock för Malmö, eftersom det var 2+2, men Leksands box var nu mycket bra och man klarade av det hela ganska enkelt, samtidigt som man hade tagit över perioden mer och mer. Malmös försvar var virrigt och slarvigt. Man tappade flera gånger puck och gav leksingarna bra lägen framför Sjögren, men inga mål. Malmöiterna själva var inte helt ofarliga när man stavk upp, men Hanses gjorde det bra i mål, samtidigt som man var samlade bakåt och inte släppte till några fria lägen för Malmöspelarna.


1-1 stod det alltså efter 1 spelad period. Malmö öppnade även den 2:a bäst, men man fick inte till det. Leksingarna tog sig mycket enklare förbi Rödhökarnas försvar än vad Rödhökarna gjorde med Leksands. Olimb var dessutom nära på att ge Leksand ledningen, när han sköt och Gabbe Karlsson var där på returen, men Sjögren spelade bra i mål. Leksand fortsatte dock att trycka på. Man rundade Malmöförsvaret och skapade chans på chans. Man åkte sönder Malmö, som var stundtals totalt utspelade. Man försökte komma till anfall, men Leksand visade varför man har släppt in i särklass minst mål i serien med en mycket stabil målvakt och en mycket stabil defensiv, som fortsatt inte lät Malmöspelarna komma in på mål.


Malmö fick dock chansen att komma in i matchen igen, när Bibic åkte ut för en slashing, men Leksands box var myckey, mycket stabil och man klarade av det utan några större bekymmer och fick istället själva ett PP, när Daniel Josefsson åkte ut för Malmö. Man snurrade på bra i PP, men fick inte riktigt till avsluten, inte riktigt den där superskärpan där, och Malmö kunde klara av det. Det var dock fortsatt Leksand som ägde perioden och Malmö skulle vara glada att det "bara" stod 1-1.

Man öppnade dock sista perioden, återigen, bättre än de blåvita och pressade på ganska bra nere mot Hanses, som dock agerade vägg och var mycket stabil i mål. Istället kundr Tobias Forsberg göra sitt 2:a mål i Leksandströjan, det 1:a mot SSK när Leksand vann med just 1-0, och se till att det var 2-1 i de blåvitas favör! Rättvist sett till perioden, nej, men mycket rättvist sett till hela matchen.


Leksand fortsatte sedan att agera mycket stabilt och bra defensivt och lät inte Malmö skapa nämnvärt mycket och Lucas Sandström, som tillsammans med Olinb hade varit riktigt bra hela matchen, ordnade så att Stefan Lassen åkte ut 2min. Lassen, tidigare i Leksand, Sandström, tidigare i Malmö.


Powerplayet var inte det bästa i matchen, men tiden började sakta men säkert rinna ifrån hemmalaget, som dock tog timeout och plockade Sjögren. Dessutom fick man ett gyllene läge i sin favoritspelform, powerplay, när Bergenström åkte ut för tripping. Spel 6 mot 4 alltså, men de blåvita krigade med en enorm uppoffring, slängde sig och teckte skott och kunde vinna matchen med 2-1, efter att stundtals som sagt ha spelat ut Malmö, särskilt under 2:a perioden. En mycket väl genomförd match och 3 pinnar hem till dalmarna innan julledigheten, vilka gör att vi hakar på Västerås igen i kampen om 3:e platsen, bara 1 poäng bakom nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0