Ett riktigt bottennapp

Hemmamatch i Tegera arena, en torsdag, mot bottenlaget Borås. Borås, som Leksand har haft ganska svårt för den här säsongen. Senast vann ju som bekant Borås nere i Borås ishall med 2-1 efter straffar.

Det var Leksand som öppnade bäst, snurrade på bra, men skapade nästan inga farligheter. Borås stack upp då och då, när Leksand tappade puck, men skapade så gott som ingenting. Borås fick dock powerplay, som man spelade ganska bra i, men Hanses var stabil i mål och man klarade av det. Sedan var det Leksands tur att få PP, men det var slarvigt och Borås redde ut det ganska lätt.

Borås hade kommit in betydligt mer i matchen nu och fick också utdelning, när Linus Fagemo kunde sätta pucken i nät bakom Erik Hanses efter drygt 13 minuters spel.

Man åkte dock på en utvisning precis efter det och där tryckte Leksand på lite mer än i det tidigare powerplayet, men Jonatan Bjurö i Boråskassen var bra med och Borås klarade av det, och fick dessutom utdelning igen, när Patrik Norén slarvade rejält, tappade pucken, som boråsare tog hand om, kom 3 mot 1 och satte 2-0 bakom Hanses, efter att han lämnat en retur.

Borås tryckte även på för 3:an mot slutet av perioden, men Hanses var i vägen och istället skulle Leksand äntligen få utdelning, efter drygt 3 minuters spel av 2:a perioden, på en kontring, kunde Jon Knuts överlista Bjurö och det var reduserat!

Man fick dock inte till spelet och Borås var inte alls ofarliga. Nej, tvärtom, man var faktiskt betydligt farligare än leksand när man kom till läge. Man skulle också få ytterligare utdelning för sitt slit, när man kom 3 mot 2. Hanses gjorde dock en fin räddning på skottet, men tappade sedan klubban och kunde inte stå emot Borås och viktor Backman, som kunde göra 3-1 för Borås, när leksingarna inte fick undan pucken från Hanses.

Borås hade lite övertag i matchen, men inte heller dem spelade någon vidare bra hockey. Med andra ord spelade Leksand ännu sämre, men man var ruskigt nära en redusering igen, när Johan Ryno sköt i ribbkrysset, men Borås och Bjurö hade marginalerna på sin sida och 3-1 stod sig alltjämt.

Leksand skulle dock få ett 5 mot 3-läge i nästan 2 minuter precis i slutet av perioden, men icke. Man fick inte alls till det och Borås hade en tämligen bekväm ledning inför sista perioden.

Leksand försvarade sig dock bra i sista perioden, Borås kom knappt in i anfallszon under de första minuterna, men vad hjälper det när man själv inte skapar något? Man ska dock inte förneka att det var nära några gånger. Janohls sköt i ribban och hade den och Rynos ribbkryss suttit hade det varit riktig match av det hela. Nu hade Borås trots allt 2 puckar upp och kunde kontrollera det hela ganska bra. Leksand skapade inte många chanser och Bjurö var riktigt stabil i mål.

Leksand försökte dock skapa tryck. Man sköt en hel del skott, men inga vidare lägen och jättechanserna uteblev. Borås spelade bra, även om det nu var Leksand som hade gasat på lutegrann. Åtminstone försökte man göra det, men utan någon större lycka. Man plockade dock Hanses, men åkte på en utvisning och Hanses var tillbaka i målet, men stavk igen, när Leksand fick tryck. Boråsare kunde dock få tag i pucken och avgöra, 4-1 för Borås.

Kanske inte helt rättvist med tanke på Leksands felmarginaler, men sett över hela matchen var det ändå klart rättvist. Borås var bättre än Leksand i denna matchen. Alldeles för mycket slarv för de blåvita och ingen riktig skärpa i avsluten. Ett riktigt bottennapp med andra ord.

Övriga matcher slutade såhär:
Oskarshamn - Mora 4-3
Rögle - Malmö 4-2
Södertälje - Örebro 3-0
Tingsryd - Västerås 1-0 SD

Starkt av SSK att ta 3 pinnar av suveränen Örebro, och dessutom nolla dem. Riktigt starkt!

Otur för Tingsryd att det inte blev 3 poäng. Man hade nämligen 2 mål som videogranskades och dömdes bort. 2 pinnar blev det i alla fall, 2 mycket viktiga sådana.

Oskarshamns seger över Mora innebär att de seglar förbi just Mora, upp på 7:e plats och Playoff i tabellen.

Elitserien:
Växjö - Luleå 2-4
Skellefteå - Timrå 0-2
Modo - Linköping 2-1 SD
Färjestad - AIK 6-3
Frölunda - HV 3-4 str

Växjö dalar i tabellen. Förlust efter förlust radas upp och kvalserien närmar sig. Särskillt som både Modo och Timrå plockade poäng ikväll. Starkt dessutom av Timrå att nolla Skellefteå på bortaplan.

Färjestad måste man ju nästan också nämna. Vilken skillnad nu mot i början av serien. Det är som natt och dag...

Frölunda - HV är också värt att nämna. Frölunda ledde med 3-2. Man slog en solklar icing, som blåstes av, HV tog pucken och gjorde 3-3 med bara sekunder kvar att spela. Sedan vinner man på straffar.