Dalarna är vårat landskap, Siljan är våran sjö!

Dags för Daladerby igen! Denna gången inför ett så gott som fullsatt FM Mattsson arena.

Det var bortalaget som öppnade klart bäst. Mora såg ut som lite tagna på sängen när Leksand snurrade på, men man fick chansen att komma in i matchen igen, när Tobias Forsberg åkte ut för Leksand.

Powerplayet var riktigt bra från Moras håll och Hanses fick göra några riktiga kalasräddningar. När Leksand återigen blev fulltaliga återtog man dock pressen och tryckte på rejält mot Daniel Hansen i Morakassen. Han skulle också få kapitulera. Ken-andré Olimb drog iväg ett skott, som jakob Blomqvist var där på returen och kunde slå in 1-0 för Leksand!

Hawaiihockey stod på schemat efter målet, inget av lagen kunde etablera något större tryck, men så åkte Leksand på ytterligare en utvisning och Mora fick ett 2:a powerplay, som dock inte var lika giftigt som det tidigare och Leksand kunde klara av det ganska enkelt och istället utöka ledningen till 2-0, bara 67 sekunde från paus, när Johan Ryno gick runt kassen, lade pucken till Hurtubise framför mål, som bara hade att slå in den när Hansen inte var med på det. Snyggt!

Mora pressade på den sista minuten för en redusering, men Hanses höll tätt och inledde även 2:a perioden bra, när Mora stack upp i sina anfall. Annars var det Leksand som till en början hade något vassare anfall i mittenakten, men efter några minuters spel var det Mora som hade vässat pilspetsarna och pressade på riktigt bra mot Hanses, som dock var fortsatt stabil och gjorde några riktigt svettiga räddningar.

Leksand skulle äntligen få powerplay, efter knappt halva matchen. Äntligen och äntligen föresten, PP är inte de blåvitas styrka såhär långt under säsongen, men nu tryckte man på ganska bra. Snabbt och enkelt spel, där Blomqvist var nära på att styra in 3:an, efter skott av Prestberg. Hansen hade dock marginalerna på sin sida och klarade ut det hela.

Prestberg fick ännu en bra chans lite senare, när han kom fri med Hansen, men denne läste honom bra och blockerade pucken. Leksand fick också ytterligare ett PP, när Kim Nabb körde upp klubban i ansiktet på Bibic, som fick rejält ont. Powerplayet var dock inte lika bra som det tidigare och perioden slutade 0-0.

Leksand inledde även sista perioden bra, men ju längre den gick, desto mer åt sig Mora in i det hela. Vågskålen vägde över mer och mer åt de rödgröna, men Hanses var ruskigt bra i mål och gjorde några riktigt bra räddningar, återigen.

Mora hade tagit över spelet helt och en redusering hängde helt klart i luften. Man blev dock lite för heta på gröten och Jens Jakobs åkte ut 2 minuter. Leksand tryckte då på bra i PP, men Hansen var bra även han och tog allt, även om Bergenström var nära på att punktera matchen, när Prestberg sköt ett skott utanför, som dock studsade fram och där var Bergenström, men icke. Moringarna hade marginalerna på sin sida och återtog också pressen efter att man blivit fulltaliga. Precis som Leksand gjorde tidigare under matchen.

Leksand åkte dessutom på en utvisning och Mora pressade på rejält mot Hanses, som dock fortsatte att storspela och höll nollan. Som oftast när man går all in på offensivn öppnar det sig bakåt, så även nu. Gabbe Karlsson var nära på att punktera matchen även han, men krånglade till det lite för mycket och Hansen kunde hålla den pucken.

Tiden rann dock ifrån Mora, som dock kämpade in i det sista, men Hanses agerade mur och höll återigen nollan, dessutom mot Mora, på bortaplan. Det är inte helt fel!