Träningsmatch #2

I Hedemora. Motståndet var Bofors, som på pappret inte ser speciellt starka ut måste jag säga. Det är dock inte alltid pappret stämmer med hur det verkligen ser ut på planen...

Det var Bofors som öppnade bäst, men det hela hackade direkt, när det, innan det ens hade gått 2 minuter, hade blivit 2 rejäla slagsmål. Först åkte Thelander ut för en vanlig Holding. Sedan rök Calle Berglund och Tommy Enström ihop. 2+2 på båda. Därefter var det Martin Sandgren som fick 10min Misconduct, 2min Tripping och 2+2 Roughing. Hans motståndare, Gabbe Karlsson, fick bara 2+2, medan Norén och Wiklund fick 2min var.

Leksand fick alltså PP, men fick inte till spelet, varken då eller i det efterföljande powerplayet.

Sedan var det Karlskogagängets tur att få PP, när nyförvärvet Michael Rafl åkte ut.
Man snurrade på lite bättre än Leksand gjorde, men inga större problem för Jens Holmström, som dagen till ära vaktade kassen i den blåvita tröjan för allra första gången.

Bibic fick sedan matchstraff när han kastade handskarna. Lite överreaktion på det, för så farligt var det inte, men det var inte slut där. Känslorna var heta och irritationen hög, trots att det "bara" var en träningsmatch. Nilsson i Bofors fick en 2:a för Roughing strax därefter, innan Bofors, trots det, kunde ta ledningen i matchen, efter drygt 10min spel.

Prestberg kunde därefter nästan utgämna, men pucken gick inte i mål och det var irriterat igen. 2min Crosschecking på en Boforsspelare och 2min Charging på en leksing.

Leksand fick iväg några skott, men lyckades inte etablera något spel, för, förvånande nog, blev det en Leksandsutvisning, nu på Joonas Rönnberg för Boarding.

Bofors skapade visst tryck och fick också utdelning. En crosspass från Nilsson, rakt över målgården, till Linus Persson, tror jag han heter, som bara hade att slå in 0-2 i öppen kasse.

Holmström höll på att ställa till det för sig, men han lyckades rädda upp situationen, men Bofors hade helt klart övertaget. Leksand åkte på ännu en utvisning och det var Bofors för hela slanten. Dock inga fler mål i den inledande perioden, som dock blev totalt sönderryckt av alla bråk och utvisningar. Inte mycket hockey där inte. En väldigt ful och grinig period från båda lagen.

2:a perioden började lite bättre, när Bödker drog iväg ett skott som Norén var där på returen, men Bellissimo i Boforskassen var mycket stabil och istället åkte man på en kalldusch när Bofors kunde göra 0-3.

Spelet såg lite bättre ut än i 1:a, kontringsspel med fina lägen åt båda håll, men inga mål. Inte förrän Jon Knuts lyckades runda sin back och hitta ett hål hos Bellissimo. Det var reduserat, 1-3.

Det var dock alldeles för slarvigt från de blåvita, vilket höll på att ge Bofors ytterligare mål, men istället åkte Martin Sandgren ut igen och Leksand snurrade på bra i PP. Andersén kom helt fri, men dragningen var lite dålig, Gabriel Karlsson var nära att hitta rätt även han och Bofors drog på sig ännu en utvisning när Leksand var nära mål igen.

5 mot 3 funkade dock inget vidare, förutom Lucas Sandströms jätteläge, som Tobias Forsberg serverade honom, helt öppet mål, men ingen redusering. Man skulle dock få en chans till, när Lidström åkte ut 2min för Holding.

Leksand spelade bättre och bättre, men inget mål heller här. Bergenström var närmast, med en lyftning, över. Man fortsatte dock att spela bra efter att Lidström kommit in på isen, men man fick inte in pucken bakom Bellissimo i mål.

Michael Rafl kämpade och slet bra i inledningen av sista perioden, dock lite för mycket. Han åkte ut 2min och gav Bofors ett PP, som man dock inte lyckades få ut något av. Däremot det 2:a PP:t i perioden, efter drygt halva densamma, var riktigt vasst. Holmström spelade dock riktigt bra i kassen och släppte inga puckar förbi sig. En klar uppryckning jämt mot tidigare i matchen, när han såg lite darrig ut.

Leksand tog timeout, men det ville sig inte ändå. Martin Karlsson fick ett fint läge framför Bellissimo, men marginalerna var inte på Leksands sida denna matchen.

1 mål till skulle man dock få se, men inte blåvitt. Det var Bofors som utökade till 1-4, bara någon minut från slutet, efter att Jens Holmström gjort en riktigt fin sidledsförflyttning strax innan.

Matchen slutar alltså 4-1 till Bofors, efter en väldigt grinig och sönderryckt match, särskillt i 1:a perioden.
I övrigt var Malmö igång under kvällen och slog Sönderjyske med 3-2. Igår inledde man med att slå tillbaka Sparta sarpsborg hemma, 4-0.
Rögle hade det dock lite tyngre under gårdagen, Växjö vann med 4-1, medan SSK slog Örebro med 5-4.

Nästa match är mot Oskarshamn i CO-kupp, som går av stapeln nästa helg.