Kryss mot mästarna

Ja, så var då äntligen, äntligen, säsongen igång. Som vi alla hockeynördar har längtat. Knappt 5 månader sedan, närmare bestämt 4 månader och 25 dagar, eller 147 dagar, senaste matchen hemma i Tegera arena, en totalt betydelselös match som vi leksingar nog helst vill glömma. Moraseger med 5-2, inför 2047 åskådare, den sämsta publiksiffran i ett Daladerby i seriesammanhang i Tegera/Ejendals arenas historia.

Det är dock historia nu och en ny säsong står framför oss. En ny säsong, fylld av nya matcher, nya utmaningar och nya poäng att samla in. Målet är först och främst kvalserien, sedan får vi se hur långt det räcker. Med denna truppen känns man snäppet vassare än i fjol tycker jag, men dock är målvaktsfrågan, som nämnts tidigare, det stora frågetecknet. Håller Hanses och Holmström säsongen ut?

Det första provet, dessutom inget lätt sådant, var nere i Arvika, mot regerande svenska mästarna från i våras, Färjestad.

Prestberg och Filip Forsberg saknades i laguppställningen, liksom Johan Svedberg, som bekant har hjärtbekymmer. Inget allvarligt, men han ska ta det lugnt en tid framöver, men hoppas kunna vara tillbaka så snart som möjligt.

Istället för Prestberg och Forsberg klev juniorerna Erik De La Rose och Simon Matsson in i truppen.

Tuffast möjliga start på säsongen för oss blåvita alltså och redan efter 1:25 kunde Robin Sterner slå in 1-0 för Karlstadklubben, efter att en leksing lite oturligt tappat pucken i mittzon.

Leksand höll sig dock kvar i matchen, vek inte ner sig, trots den lite tunga starten, klarade bl.a. av 2 BP:n, om än med lite tur ibland, varefter Martin Karlsson, Knuts och Andersén återigen entrade isen och stressade Färjestadsspelarna till en icing och även en utvisning på Kristofer Berglund.

I PP:t som följde, det 1:a för säsongen, sköt Jakob Blomqvist först i stolpen, från ena tekningscirkeln, och sedan fick Mattias Timander, redan i sin 1:a match för klubben, något tursamt, pucken på bladet och slog in 1-1 mellan benen på målvakten i Färjestad, efter 15:58!

Leksand skulle få ytterligare ett PP innan perioden var slut, och även där pressade man på riktigt bra, hade ett skott i axeln på målvakten och Joonas Rönnberg, ännu ett nyförvärv, från Oskarshamn, fullkomligt manglade ner en färjestadare, innan man blev fulltaliga och säsongens 1:a period var över.

Tempot var betydligt lägre i 2:a perioden jämt mot den 1:a, där det faktiskt var väldigt högt tempo för att vara årets 1:a träningsmatch.

Tobias Forsberg stoppade ett Färjestadsanfall när han satte in en klockren tackling på puckföraren, mitt ute på isen, varefter Mads Bödker återigen åkte ut, för 2:a gången i matchen, nu för puck out.

Jon Knuts kunde kontra i BP, men blev nerdragen, utan åtgärd. Lite grinigt efter det, men Leksand klarade av det hela och var återigen fulltaliga, efter att Färjestad slarvat bort ett friläge, när puckföraren valde att dra Hanses i mål istället för att skjuta direkt.

En stund senare blev det rejält gruff vid Leksands blålinje, nästan alla spelare var inblandade i det. Reultatet blev 2+2 på Tommy Enström och 2min på Markus Paulsson. PP för Färjestad alltså, men KAK-kedjan, som kanske blir deras offisiella och mer kända namn, precis som den gamla klassiska JAS-kedjan, med Jens Nielsen, Anders "Masken" Karlsson och Stefan "Loppan" Hellkvist, med Martin Karlsson, Henrik Andersén och Jon Knuts, stressade, pressade och gjorde livet surt för färjestadskillarna. Med sin fart, oräddhet och aggressivitet går inga motståndare säkra, inte heller Färjestadarna, som dock pressade på litegrann i powerplay, men där Leksand ändå kunde klara av det och dessutom få tillbaka den där tvåminutaren som Enström fick extra, när Paulsson åkte ut ännu en gång, efter att ha dragit ner Olimb.

Sista perioden inleddes även den i ganska högt tempo och Janohls serverade Enström en fin pass, när han gick runt mål, men Enström lyckades inte få in pucken.

Det höga tempot kom av sig litegrann, men det var Färjestad som hade det mesta puckinnehavet, utan att för den sakens skull skapa några större farligheter. Istället var det Gabbe Karlsson som passade fram Bergenström till ett fint läge, men han kom lite ur position och kunde inte göra något av chansen.

Färjestad tog över spelet mer och mer och man hade några riktigt farliga lägen, bl.a. där Bastiansen sköt, men där Hanses var snabb med reflexerna och tog den i plocken.

Norén teckte ett FBK-skott, vilket gjorde att Martin Karlsson kunde gå till anfall, dock inget farligare av det. Han blev dock neråkt efter situationen, när han var på väg till båset, men ingen åtgärd för det. Bibic skällde lite på domaren för det och åkte ut 10min. Leksand verkade ändå tenda till av det hela, klacken på ca 50-100st och sittplats sjöng och hejade fram sina blåvita hjältar.

Strax därefter åkte också en färjestadare ut och pucken dansade på mållinjen. SÅ nära 1-2 till Leksand, men inget mål där. Man hade nu dock ordentlig vind i seglen och fortsatte trycka på mot slutet av powerplayet och perioden, allt medan klacken och publiken fortsatte att sjunga, men lyckades inte få hål på Fredrik Pettersson-Wentzel, den forna Almtunamålvakten, i Färjestadskassen och matchen fick avgöras på straffar. Där var det trots allt Färjestad som drog det längsta strået, när Per Åslund lade in 3:e och sista straffen mellan benen på Hanses, efter att PW, något tursamt, först räddat Olimbs skott, när han redan var nerlurad.

2-1 till Färjestad alltså, men, "bara", efter straffar. 1-1 i full tid ger kryssresultat och det tycker jag absoly att vi blåvita ska vara riktigt nöjda med!

Nästa träningsmatch är mot Bofors på fredag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0