Växjö i guldläge

3 omgångar återstår nu av såväl Kvalserien till Allsvenskan som till Elitserien.

I 7:e omgången var det Örebro som gästade Södertälje, Växjö gästades av Modo och Rögle åkte upp till Mora.

Där tog man också ledningen i 1:a perioden och utökade till 0-3 i 2:a, men Mora kom igen, reducerade 2 gånger om och var nära en kvitering, men Rögle kunde slutligen avgöra i tom kasse. 2-4 och 3 mycket viktiga poäng till Ängelholmarna.

Södertälje rasade ihop totalt. En mycket märklig sekvens där man hade 0-0 efter 1:a, 1-1 efter 2:a, men där Örebro kunde dra ifrån och fastställa slutresultatet 1-4 i sista. Örebros 1:a trepoängare i serien och sämsta tänkbara utgång för SSK, inte minst med tanke på att Växjö fortsatte att ånga på hemma mot Modo. Det var en jämn och tät historia, men där Växjö ändå till slut kunde avgå med segern, 3-2 efter straffar.

6, Örebro 5p -10

Mora och Örebro är nu alltså även teoretiskt sätt borta ur leken.
Växjö har, som synes ovan, ett jätteläge att säkra Elitserieplatsen redan ikväll, då man gästar Örebro. Ingen lätt uppgift, men inte alls omöjlig. Vinner man där, samtidigt som Rögle förlorar hemma mot Södertälje är det klart. Då går Växjö upp på 20 poäng. Visserligen kan både Södertälje och Modo, som möter Mora ikväll, då gå upp på 20 poäng, om de går rent de 2 sista omgångarna och Växjö förlorar, men båda 2 har klart sämre målskillnad än Växjö, så faktum kvarstår ändå. Vinner Växjö ikväll, samtidigt som Rögle tappar mot Södertälje, då är det klart. Södertälje har satt sig i en mycket besvärlig situation i och med den oväntade förlusten mot Örebro. Man kan inte göra något åt Växjös match idag, men självklart går man för seger mot Rögle. Andraplatsen är fortfarande klart innom räckhåll och man har den faktiskt ikväll, om man vinner med fler mål än vad Modo slår Mora med, om man gör det. I nästa omgång möter Södertälje Mora hemma, Modo Örebro borta och Rögle Växjö borta. Rögle har alltså den klart svåraste matchen där. Alltså ligger deras stora chans i att slå SSK ikväll. För SSK kommer troligen ta Mora och Modo har bra chans mot Örebro. Dock ska man inte ta ut något i förväg.

Enligt mitt tips innan serien drog igång skulle Södertälje slå Örebro. Fel. Växjö skulle slå Modo efter full tid, inte efter sudden. Fel. Rögle skulle även de slå Mora efter sudden. Fel. Inget vidare tippat i denna omgång med andra ord.

Tabelltippningen innan serien drog igång hade då sett ut såhär vid det här laget:
1, Södertälje 16p
2, Växjö 14p
3, Rögle 14p
4, Modo 8p
5, Mora 6p
6, Örebro 5p

Man ser alltså att det är Växjö som har utmärkt sig mest positivt och SSK som har gjort det omvända mot vad jag tippade innan.

I Kvalserien upp till Allsvenskan gästade Karlskrona Tingsryd. Det var gästerna som hade ledningen med 1-2 efter 1:a perioden. Inget mål föll i den 2:a, men i den sista perioden lyckades hemmalaget desperat få in en kvitering, vilket gav sudden och straffar. Där kunde dock Karlskrona dra det längsta strået och vinna med 2-3.

Publiken i Norrköping började kanske förlora hoppet, för bara 1159 åskådare kom för att se Troja gästa. Ett Troja som i det närmaste redan var klara för Allsvenskan redan innan matchen. Man tog även ledningen och ledde med 1-3 efter den 1:a perioden. Hästen kom dock tillbaka, fick in 2 mål i mittenakten och hade 3-3 inför den avslutande perioden. Ett resultat som i så fall hade inneburit en mycket viktig poäng för dem.
Nu orkade man inte hålla ihop det hela vägen, utan Troja kunde göra 2 mål i sista perioden och vinna med 3-5.

Asplöven gästades av Huddinge. Det blev ingen rolig historia för Norrlänningarna.
Stockholmarna ledde med 0-2 efter 1:a perioden, 1-6 efter 2:a och vann slutligen med 2-9, inför den i särklass sämsta publiksiffran under hela Kvalserien. Det var t.o.m. nere på juniorhockeynivå. 169 åskådare hade letat sig till Arena Polarica.