Allt avgörs imorgon!

Då sista omgången i såväl Kvalserien till Elitserien som till Allsvenskan spelas.

Igår spelades den näst sista omgången. Södertälje tog som sagt emot Mora, Modo gästade Örebro och Rögle åkte upp till Växjö.

Min tippning innan serien drog igång stämde inte så bra med hur det gick igår. Jag tippade visserligen att Södertälje skulle ta 3 poäng hemma mot Mora/Playoff, som skulle vara avsågade vid det här laget, enligt mitt tips, vilket man också var. SSK tog också mycket riktigt 3 poäng när man vann med 3-2.

Sedan trodde jag att Örebro, trots att man skulle vara avsågade, inte skulle vika ner sig i 1:a taget, vilket man i och för sig inte gjorde, men Modo kunde ändå gå segrande ur det hela och ta med sig alla 3 poäng, när man vann med 1-4. Jag tippade att Örebro skulle ta bonuspoängen i sudden och på så vis släcka Modos Elitseriedrömmar, något man absolut inte gjorde.

Istället var det Växjö som släckte Rögles Elitseriedrömmar för säsongen 2011/12. I och med att både Södertälje och Modo tog 3 poäng var man tvungna att slå Växjö i full tid för att ha en chans till sista omgången. Modo och Södertälje var alltså uppe på 17 poäng. För Rögles del räckte det inte med att ta matchen till sudden och där vinna, för då skulle man komma upp på 15 poäng. 3 poäng i sista omgången och man skulle stanna på 18. Dock möts ju, som bekant, Modo och Södertälje imorgon, och alltså kommer något av de lagen gå upp på minst 19 poäng, oavsett hur det går.

Så seger i full tid var ett måste för Rögle, med de resultaten som rådde.
Man hade 2-2 och plockade så klart Fransson med några minuter kvar, för att försöka få in en ledningspuck. Tyvärr blev det så, som det så ofta blir när man plockar målvakten, att Växjö istället gjorde 3-2. Rögle gav sig dock inte. Man plockade Franson igen, för det var bara 1 mål upp och gott om tid kvar, men istället kunde Växjö göra 4-2 och därmed släcka Rögles alla Elitseriedrömmar för nästa säsong.

Tabellen ser alltså ut såhär, med en ända omgång kvar att spela:
1, Växjö 23p +17
2, Modo 17p +13
3, Södertälje 17p +5
4, Rögle 13p 0
5, Mora 6p -19
6, Örebro 5p -16

Det är alltså en helt avgörande match mellan Modo och Södertälje imorgon, uppe i Modo. Öviksgänget har alltså ett litet, litet övertag, men det är inte stort.
Förutsättningarna är alltså så simpla som att det lag av dessa 2 som imorgon tar flest poäng, spelar Elitserien nästa säsong.

Min på förhand tippade tabell börjar nu fela ganska rejält. Enligt denna hade tabellen sett ut såhär:
1, Södertälje 20p
2, Rögle 18p
3, Växjö 16p
4, Modo 13p
5, Örebro 8p
6, Mora/Playoff 6p

Karlskrona är nu mycket nära en Allsvensk plats till nästa säsong. Igår gjorde man nämligen det storslagna att slå redan klara Troja hemma i Telenor arena med 3-1. Därmed gick man upp på 18 poäng.

I och med det släckte man ljuset för Huddinge, som trots allt vann borta mot Vita hästen med 2-5. Det räckte dock inte när Karlskrona vann. Huddinge upp på 14 poäng, men Karlskrona som sagt upp på 18. 4 poäng före och ett ointagligt poängförsprång.

Det ända som kan hota Karlskrona är Tingsryd, som dock fick en liten plump i protokollet igår, när man "bara" slog avsågade Asplöven med 6-5 efter sudden. 2 poäng till Smålandsgänget, men trots det är man 2 poäng bakom Karlskrona, som dessutom har något bättre målskillnad än Tingsryd, +8 mot +7.

Båda dessa lag spelar borta imorgon. Karlskrona mot Huddinge och Tingsryd mot Troja. Tingsryd är som sagt 2 poäng efter Karlskrona. Det kan alltså räcka med seger i sudden för att man ska behålla sin Allsvenska plats, om Huddinge vinner i full tid mot Karlskrona. Då går även Tingsryd upp på 18 poäng, liksom Karlskrona, men då med bättre målskillnad. Tar däremot Karlskrona den matchen till sudden måste Tingsryd slå Troja i full tid, för då går Karlskrona upp på 19 och +9. Tingsryd måste då vinna med mer än 2 mål för att ta den Allsvenska platsen, för då går man upp på +10 eller mer.
Vinner Karlskrona mot Huddinge spelar det ingen roll vad Tingsryd gör. Så Karlskrona är helt klart i förarsätet inför imorgon.

Må bäste lag vinna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0