Daladerby och säsongen är igång!

Så var då äntligen, äntligen, denna efterlängtade 1:a match här, Daladerby mot ärkerivalen från övre Siljan, Mora!

Leksand linade upp med Erik Hanses i mål, Tommy Enström och Johan Svedberg på backarna och Jussi Pesonen, Johan Alcén och Daniel Hermansson som forwards.

Första minuten inleddes med lite Leksandspress direkt i inledningen, varpå Mora kontrade och pressade även de.
Hanses såg nervös ut i målet, men det var Lasse Johansson, i Morakassen, som fick problem först. Ett skott från den nye norrmannen, Ken-André Olimb, men Johansson styrde ut den.

Mora fortsatte att trycka på och fick nästan in 1:a målet, men en leksing låste fast klubban på den moring som skulle styra in pucken.
Leksand slog mest ifrån sig, dumpade in pucken och det var faktiskt nära mål.

Säsongens 1:a utvisning drabbade Leksand och Jens Bergenström, 2 minuter för hakning.
Mora pressade på under powerplayet, men Leksand stod emot bra. Alcén sköt på domaren när han skulle rensa och Mora höll kvar pressen. Hanses gjorde en fin räddning på ett bra läge och Leksand klarade av säsongens 1:a BP.

Strax därefter åkte Johan hägglund ut för tripping, efter att Jakobs i Mora nästan tryckt in ledningspucken.

Även det här boxplayet var bra, Lotvonen rensade flera gånger om och Ollas stod kvar innanför blå och grejade en offside för Mora.

Hanses hade växt in i matchen och agerade nu tryggt och säkert i kassen.

Säsongens 1:a mål skulle komma strax efter att man blev fulltagliga och det var ingen mindre än ovan nämnde Jens Bergenström som gjorde det. Ett riktigt kanonskott efter att Hägga tappat pucken när han skulle skjuta. Där kom "Bergen" istället och fick på en riktig kanonkula rakt upp i Johanssons plockhandskryss.

Efter målet bjöds det på lite vindrutehockey innan Mora pressade på lite extra, men fick inte ut något av det. Istället var det Victor Rask som var nära på att näta, men Lasse Johansson gjorde en bra räddning och lyckades styra pucken över ribban. Det hjälpte dock inte, för strax därefter slog David Åslin in 2-0 till Leksand!

2:a perioden inleddes med lite Leksandspress. Mora åkte på en utvisning och 20 sekunder senare slog Johan Hägglund in 3-0!
Mora tog då timeout, men det hjälpte inte, för knappa minuten senare var det 4-0 och det var ingen annan än nykomlingen Tommy Enström som gjorde det, framspelad av Martin Karlsson.

Hermansson var kort därefter nära ett fint läge, men missade passen. Bergenström passade sedan Hägga, som tyvärr sköt utanför.

5-0 var ruskigt nära, men Lasse Johansson lyckades upptäcka pucken, som låg bakom honom. Istället var det Jussi Pesonen som slog in 5-0 kort därefter och då fick Lasse Johansson nog. Mora bytte målvakt. Ut med Johansson, in med Hansen. Då hade vi alltså Hanses i Leksandskassen och Hansen i Morakassen.

Det mesta verkade gå emot Mora denna kväll, Hansen fick göra ett rejält ingripande strax efter att han kom in och Jon Knuts tryckte in en moring i planket så det sjöng om det. En utvisning väntade även Drakarna därefter.
Powerplayet för Leksand gav dock ingenting, men strax efter att man blev fulltagliga gjorde Victor Rask 6-0 efter att Hansen gjort en bra räddning.

Det skulle inte stanna där. 7-0 var kort därefter ruskigt nära och kom också när Bergenström gjorde sitt 2:a mål för kvällen, framspelad av Hägga.

Därefter åkte Åslin ut, men BP:t var utmärkt och Mora hade ingenting. Inte till en början, men så fick man till ett skott i stolpen som Norén lyckades rensa undan på mållinjen. Inget mål där alltså och perioden slutade 5-0 till Leksand.

Sista perioden inleddes bäst av Mora som tog sig in i zon direkt och fick in en redusering genom Martin Johansson efter 1:59.

Leksand spelade inte med samma intensitet nu som i tidigare 2 perioder, men man var trots det nära 8-1 när Alcén och Pesonen kom 2 mot 1, pucken gick mot mål, men Hansen gjorde en kvalificerad räddning.

Inget av lagen kom till några större farligheter, spelet böljade fram och tillbaka, men så blev Stefan Erkgärds totalt uppsnurrad av en moring, men Hanses var bra med i målet.

Leksand satte därefter lite press, men Hansen var bra med i kassen.
2 leksingar åkte ut med kort mellanrum, först Ollas och så Erkgärds. Mora fick alltså spela 5 mot 3 i knappa 2 minuter, men Leksands BP var återigen finfint, även om Mora fick till viss snurr i offensiv zon. Mål blev det dock inte. Alcén åkte dock ut mot slutet av matchen och Mora fick avsluta i PP. Inget mål där heller och matchen slutade 7-1 till Leksand, men sista perioden, den vanns av Mora med 0-1.

I övrigt så kan vi konstatera att Almtuna bortaslog Sundsvall med 1-6. Man hade 1-3 inför sista perioden, men där lade man i ännu en växel och drog ifrån till 1-6.
Troja lyckades hålla jämna steg med Örebro på bortais en stund. Man hade 1-1 och kviterade till 2-2 29 sekunder in i 2:a perioden, men innan den samma var slut hade Örebro dragit ifrån till 5-2. Sedan kom en målexplossion i 3:e perioden. På drygt 1 minut fick publiken i Bern arena se 3 mål, från 5-2 till 7-3. Slutresultatet skrevs till 8-3.
Växjö slog nykomlingen Tingsryd med 3-1 och  Västerås var det ända laget som inte släppte in något mål. Man överraskade och slog Bofors hemma med 5-0.

Dessa resultat, i kombination med Malmö - Oskarshamn 3-2 och Rögle - Borås 5-6 SD igår, ger tabellen det utseendet attLeksand toppar tabellen med +6 i +/-. Örebro, Almtuna och Västerås följer därefter, alla med +5.
I botten hittar vi faktiskt Mora med -6 och Bofors med -5. Mycket sämre start för Karlskogalaget i år jämt mot förra året alltså.