Tung förlust

Match nere i Växjö, i Lakerdome. 1:a gången man var där sedan den blytunga förlusten i våras, som avgjorde allting.
Nu var det dags igen. Skulle det gå bättre denna gången?

Det var Växjö som öppnade bäst. Man fick ett bra läge direkt och sedan ett till när Erik Moe, som nu äntligen är tillbaka efter sin operation i augusti, tappade balansen, men det blev inget större av det. Det var dock Växjö för hela slanten i inledningen, Leksand kom knappt in i zon. Galbrait gjorde några kanonplockar och öppnade matchen på ett strålande sätt.

Soares och Källström åkte ut efter lite småtjafs och det var spel 4 mot 4. Leksand kom fortfarande inte in i zon på ett bra sätt och Växjö fick ännu en chans när David Lundbom rundade hela försvaret, men en leksing hann emellan när han skulle skjuta.

Så blev båda lagen fulltagliga igen och Leksand fick sitt 1:a läge i matchen. Moe stormade fram, men passningen hittade inte fram lika bra och chansen rann ut i sanden.

Hulkkonen åkte ut och Växjö fick matchens 1:a powerplay.
Leksand hade dock vuxit in i det hela på ett annat sätt nu och gjorde det riktigt bra i BP. Växjö kom nästan ingen stans och direkt efter att Hulkkonen var tillbaka på isen var Rask nära på att komma igenom Växjöförsvaret och få ett jätteläge, men lyckades inte helt med det.

Galbrait blockerade ett skott från blå och Leksand var nära 0-1, men pucken studsade över klubban, innan Svedberg åkte ut och det var återigen powerplay för Växjö. Det fungerade dock lika bra som förra gången och man rensade gång på gång och redde ut det utan några större problem.

Ett nytt boxplay väntade dock precis när Svedberg kom in på isen igen, nu för 6 spelare på banan. Klantigt och onödigt, men det var bara att bita i det sura äpplet och komma igen.

Man rensade gång på gång, men så tappade Bergenström pucken och en Växjöspelare fick tag i den och var nära mål, men Galbrait räddade. Växjö fortsatte dock att trycka på, men Leksand redde ut det ännu en gång och blev fulltagliga. Trots det var det i princip bara Växjö och Leksand slog mest ifrån sig och åkte på ännu en utvisning när Norén åkte ut för fasthållning. Växjö pressade rejält, men man offrade sig, Bergenström täckte 3 skott på rad, och perioden var slut.

Den 2:a perioden började fortsatt med Växjöpress. Lundbom sköt tätt utanför, men så fick Victor Rask iväg ett kanonskott och det var trots all Växjöpress 0-1!

Växjö var direkt nära kvitering, men Galbrait styrde ut med axeln. Leksand vände och var istället nära 0-2 när Alcén var nära på att trycka in passen från Åslin, men Bengtsberg i Växjökassen var med på den.

Istället blev det boxplay igen när Hägga åkte ut, men även denna gång gjorde man det bra och rensade gång på gång, även om Växjö nu fick lite mer tryck mot Galbrait. Strax efter att man blev fulltagliga gick man dock bort sig helt, trots att man hade tekning nere i Växjözonen, och Växjö fick ett jätteläge och det var 1-1.

2-1 var sedan också nära när Moe tappade pucken till Hilding, som fick ett jätteläge, men skottet gick utanför. Galbrait gjorde sedan 2 dubbelräddningar, riktigt bra! Därefter var det dock slut med turen. En leksing slog en indianare framför Galbrait och Soares kunde skjuta 2-1 för Växjö. 40 sekunder senare fick Lundbom ett friläge och det var 3-1, hastigt och mindre lustigt.

Leksand tog timeout, men inte ens det verkade hjälpa, för några minuter senare, efter lite Hawaiihockey och småchanser åt båda håll gjorde Växjö 4-1 genom Johner.

Leksand fick avsluta perioden i powerplay, faktiskt, men även Växjö visade upp bra boxplayspel och ställningen 4-1 stod sig.

Sista perioden började i PP och nu tryckte man faktiskt på ganska bra och Pesonen var nära redusering, men Bengtsberg räddade.
Leksand tog mer eller mindre över matchen och pressade på för en redusering, men turen ville inte vara med oss denna kvällen, för istället gjorde Växjö 5-1. Galbrait gjorde en rejäl plock, men backarna rensade inte som de skulle framför mål och Laudius kunde göra 5-1.

Det verkade mer eller mindre som luften gick ur Leksand vid målet, för efter det hände inte mycket. Inte mer än att Knuts åkte ut och det återigen var BP.

Nu pressade Växjö bra och var nära 6-1 flera gånger, men Galbrait hann dit vid 1:a läget och pucken styrdes över vid det 2:a.

Leksand fick lite mer självförtroende efter det avklarade boxplayet och skapade några halvbra chanser, bl.a. ett skott i burgaveln, men det blev inget av det. Dock åkte en Växjöspelare ut och det var PP för Leksand.
Där sköt Moe ett skott som Ollas var där på returen på, men Bengtsberg räddade båda. Man fortsatte dock att sätta lite tryck, men fick ingen utdelning för det. Med knappa minuten kvar fick man dock en redusering när Jon Knuts sköt in slutresultatet, 5-2 till Växjö, exakt samma siffror som det blev i våras i den match vi alla blåvita fans helst vill glömma. Den här matchen glömmer vi också och så tar vi Troja hemma senare ikväll, för nu när jag skriver det här inlägget, något försenat, är det faktiskt redan onsdag. Så på återseende ikväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0