Match mot ännu en nykomling

Nu uppifrån, från Elitserien, Rögle. Rögle som inte har imponerat hittills. En blygsam 8:e plats just nu. Vid vinst skulle man gå upp på samma poäng, 13, som Skånerivalen, Malmö. Vid vinst för Leksand skulle man gå upp på 23 poäng, samma som serieledande Växjö. Örebro har dock en match mindre spelad, de spelar imorgon hemma mot just Malmö, och vid seger där går man upp på 24 poäng.
Dessa 3 har i vilket fall ryckt lite i tabellen. Oskarshamn är nämligen, fortfarande, 4:a med 16 poäng och det är hela 10 poäng ner till Rögle på 8:e plats, precis utanför Playoff. Rögle har inte vunnit hemma sedan man slog Bofors med 4-1 hemma i 5:e omgången, vilket även är deras ända hemmavinst hittills. Senaste segern kom för 3 matcher sedan, borta mot Västerås, med 2-3. Sedan blev det stryk uppe i Sundsvall med samma siffror och så storförlusten mot Malmö, 7-3. Man ligger alltså på -4 på de 3 senaste matcherna, samtidigt som Leksand ligger på +8, efter 1-2 mot Tingsryd, 4-1 mot Malmö och 3-7 mot Sundsvall.

Tittar man på tidigare matcher mellan lagen så var det bl.a. den matchen när Ängelholmarna kom på besök under Kvalserien i våras som gjorde att Leksand missade Elitserien. Rögle avgick då med segern, efter att Leksand prickat ribban med 7 sekunder kvar. En oerhört tung förlust, och direkt avgörande, tillsammans med Växjöförlusten i 9:e omgången, för att man missade Elitserien.
Nere i Ängelholm var det dock Leksand som snodde åt sig 2 poäng efter att Pesonen slog in segermålet i sudden. Skulle han göra samma sak ikväll? Det återstod att se.

Leksand öppnade bäst. Norén tog 1:a skottet och därefter blev det farligt när Bergenström försökte gå köksvägen. Alcén fick sedan iväg ett farligt skott, efter Bergenströms förarbete.
Rögle sköt 2 skott, men Galbrait klarade enkelt.

Så åkte Olimb ut och det var PP för Rögle. Där etablerade man visst tryck mot Galbrait. Ett skott gick tätt utanför och ett annat plockade Galbrait.
Leksand gjorde det dock bra och rensade gång på gång. Till slut fick man även ut pucken efter en vunnen tekning och man var fulltagliga igen.

Martin Karlsson jobbade stenhårt och vann puck vid sargen.
Jon Knuts fick sedan ett jätteläge efter pass från Norén, men Fransson i Röglekassen var där och tog den. Även Åslin fick ett jätteläge när han kom ensam in över offensiv blå, sköt och var där på returen från Fransson. Han lyckades blockera, men 0-1 hängde i luften.

Dock kom Rögle upp lite igen och satte press. Galbrait räddade omedvetet, en aning tursamt, med hjälmen eller liknande. Därefter tvingades han blockera varpå han var med på ett skott från köksvägen av en Röglespelare.

Victor Rask fick sedan 2 jättelägen. Först sköt han tätt utanför, efter att Fransson mer eller mindre var helt borta, och sedan var han nere för räkning. Hade Rask då bara tittat upp lite mer och varit lite kyligare hade det varit 0-1, men 0-0 stod sig.
Leksand fortsatte att trycka på och var klart närmast ett ledningsmål, men Fransson var ruskigt bra i Röglekassen.

Rögle fick sedan återigen powerplay när Lotvonen åkte ut. Man fick visst tryck till en början, men så rensade Leksand och fortsatte så att göra under resten av boxplayet och Rögle fick inte ut något av det. Istället var det Leksand som fick spela powerplay, när André Brendheden åkte ut. Man snurrade på konstant i över en minut nere i offensiv zon, men Fransson tog skottet, som till slut kom från tidigare utvisade Lotvonen.
Rögle rensade sedan och perioden var slut.

2:a perioden började i powerplay för Leksand, men Rögle rensade direkt och var fulltagliga. Därefter satte man lite press mot Galbrait, men han räddade och blockerade.

Så åkte samme Brendheden ut igen, nu för tripping, och det var återigen powerplay för Leksand. Nu var det dock mycket sämre och Rögle vann första teken och rensade. Man fick inte till någon press när man väl kom in i Rögles defensiva zon och Rögle kunde relativt enkelt rensa.
Tiden rann iväg, utan att man fick till några större lägen. Lotvonen sköt ett skott som Bergenström styrde upp i skyddsnätet, det var det närmsta man kom.

En dubbelutvisning blev det kort därefter och då gjorde Rögle 1-0. Galbrait släppte en retur på som Bergenström skulle ta hand om, men lyckades inte riktigt och blev inknuffad med pucken mot mål och så var Alexander Johansson där och petade in pucken vid Galbraits ena benskydd.

2-0 var sedan ruskigt nära, men pucken tog i utsida stolpen. Ännu ett skott, Galbrait räddade. Ett 3:e skott, Galbrait blockerade.
Rögle tog över mer och mer efter målet och pressade på. Hulkkonen var dock nära kviteringen när Fransson inte såg något, men tursamt nog fick han pucken på sig och kunde blockera.

Svedberg bjöd Rögle på en jättechans, men skottet gick utanför. Därefter fick Knuts ett fint läge, men Fransson blockerade.

Victor Rask åkte ut och Rögle fick spela powerplay igen. Ett dåligt sådant, där Leksand rensade gång på gång och man kom inte till något etablerat spel i anfallszon. Inte förrän mot slutet av det numerära överläget, då man fick lite tryck, men Galbrait var stabil i mål. Direkt när man blev fulltagliga satsade man offensivt, men Fransson var omutlig. Man försökte pressa på, men fick inte till det, trots hårt slit och mycket jobb och perioden slutade 1-0 till Rögle.

Sista perioden började med 6 man på isen för Rögle, men ingen åtgärd för det. Istället smällde de in 2-0 efter 1:02 av perioden.

Leksand gav sig inte. Hägga, Knuts och Andersén snurrade på bra, men man kom inte in framför mål och Fransson räddade och blockerade enkelt skotten. Norén försökte sig sedan på ett skott, men slarvade lite, vilket istället gav Rögle ett fint läge. Sådan tur var lyckades Galbrait hålla den.

Leksand försökte trycka på, men det var Rögle som höll i pucken för det mesta och kontrollerade det hela på ett bra sätt och efter dryga 10 minuter tog Leksand timeout.

Man försökte trycka på efter timeouten, Rögle slog 2 icingar och så åkte Mads bödker ut för fasthållning och det var powerplay för Leksand. Man spelade bra, Bergenström försökte styra in ett skott, men Fransson var med även på den. Man tryckte på, men avslutade för sällan och Rögle kunde till slut rensa och bli fulltagliga.

Sedan var 2-1 nära när Olimb hittade Ollas i slottet, men han fick inte tag i pucken och chansen rann ut i sanden, som det så fint heter.

Med 2,5 minuter kvar fick man till en offensiv tekning nere hos Fransson. Galbrait lämnade kassen och inte nog med det, Panelin-Borg i Rögle åkte ut för holding och det var spel 6 mot 4. Man vann tekningen och Pesonen sköt, Fransson blockerade och Alexander Johansson, som gjorde 1-0, åkte ut och det var spel 6 mot 3 med 1,5 minuter kvar!
Man förlorade dock tekningen och tiden gick. Rögle kunde få tag i pucken och göra 3-0 i öppen kasse i spel 3 mot 6. Inte bra och Fransson fick hålla nollan...

Säsongens 2:a förlust alltså och Rögles 2:a hemmaseger och en rejäl revansch efter minan mot Malmö.
Övriga matcher spelas imorgon. Det är bara Sundsvall - Troja som har spelats, igår. Där ledde Troja med 2-4, men Sundsvall kom tillbaka med 2 mål de sista 3 minuterna och kunde sedan vinna i sudden, med 5-4. Även Malmös bortamatch mot Växjö i söndags räknas till omgången, då Växjö som bekant, vann med 7-3.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0