Gratis entre!

Ja, som rubriken säger var det denna kväll gratis entre till Tegera arena. P-O Ejendal bjöd på entren för alla med vit/ljus överdel. Trots det blev det en dålig publiksiffra med ändast 4047 i publiken.

Leksand med Johan Hägglund i spetsen öppnade bäst. Nämnde Hägga fick 2 lägen i sitt 1:a byte, först räddade Idoff i Trojakassen och så sköt han utanför. Sedan fick Åslin ett jätteläge efter slarv av en trojait, men han fick inte till skottet. Ollas rundade sedan både målbur och Trojaförsvar innan han sköt, men skottet tog på täckande spelare.

Leksand fick sedan powerplay och skapade där ganska bra press. Åslin fick återigen ett jätteläge, men skottet gick rakt på Idoff som kunde blockera. Moe sköt sedan ett skott som Idoff plockade, men som studsade ut och över mål, varpå Andersén sköt tätt utanför.

Efter powerplayet fortsatte man att trycka på. Man sköt skott på skott, men Troja försvarade bra, men det var också det ända de gjorde i princip. Man kom ingen stans framåt och fick bara slå ifrån sig. 1-0 hängde i luften.

Dock åkte Lotvonen ut, så Troja fick spela PP. Leksands boxplay var dock felfritt och Troja fick knappt på ett ända skott under de 2 minuterna.
Efter boxplayet fortsatte Leksand att trycka på. Troja slog bara ifrån sig och försökte komma upp på misstag från Leksand, som när Hanses, som stod kvällen till ära, släppte en farlig retur, men leksingar var först på den.

Tyvärr åkte Hägga ut 2+2 för hög klubba mot slutet av perioden och Troja fick spela powerplay igen. Det gav dock ingenting och perioden tog slut.

2:a perren började som sagt i BP efter Hägga´s 2+2. Leksand gjorde det dock fortsatt bra och Troja kom inte till några större farligheter. Dock efter att Leksand blev fulltagliga. då tryckte man faktiskt på ner mot Hanses för 1:a gången i matchen. Man sköt 2 skott utanför och fick sedan börja om.

Leksand fick så återigen spela powerplay när Nettebladt i Troja åkte ut. Där var Bergenström nära 1-0, men Idoff spelade bra i Trojakassen och det blev inget av det. Man fortsatte dock att trycka på hyfsat, men fick inte till några större farligheter och Troja blev fullt. Sedan gjorde man 0-1 när man kom 2 mot 1. Inte mycket att göra för Hanses där, men rättvist sett till matchen var det absolut inte.

Leksand började slarva betydligt mer efter målet. Ollas tappade ut pucken ur zon, varpå Hägga tappade ut den vid ett bra läge. Hempa, som nu var tillbaka efter sin skada, missade sedan ett skott och det blev inget av det. Plötsligt fungerade ingenting och inte ens när Håkansson i Troja åkte ut fick man till någon press. Man passade fel, tappade ut puckarna och drällde allmänt för mycket. Så plötsligt klaffade det igen. Det var som att kedjan plötsligt hade hoppat där i några minuter efter Trojas ledningsmål, men nu var den på plats igen och Leksand skapade viss press mot Idoff. Troja tvingades ta en utvisning till, men precis innan den konfirmerades sköt Tommy Enström från blå och det var kviterat!

Så havererade allt igen när Troja trots allt fick sin utvisning och Leksand fick powerplay. Då gjorde Troja 1-2, varpå Åslin styrde klockrent i ribban och var mycket nära 2-2. Samme Åslin fick sedan ett jätteläge, men Idoff hann dit med plocken och så sköt Norén ett ribbskott igen.

Troja blev fulltagliga och kom undan med blåtta förskräckelsen.
Leksand fortsatte dock att trycka på. Åslin sköt i burgaveln och Hägga var nära på att styra in kviteringen.

Sista perioden började med ett jätteläge för Pesonen, men Idoff var återigen där med plocken, samtidigt som Troja blev fulltagliga igen efter utvisningen i slutet av den 2:a perioden. Därefter skapade man i princip inget framåt, men fick ett gratisläge när Kannerling i Troja åkte ut. Svedberg sköt då, men ingen var där på rreturen och Troja kunde rensa undan.
Leksand var återigen nära när Idoff tappade ett skott, men kunde till slut blockera ändå och Troja redde ut även detta underläge, men strax därefter kunde Jesper Ollas ändå slå in kviteringen mellan benen på Idoff!

Leksand lyckades nu med nöd och neppe hålla undan för en Trojaledning igen direkt efteråt, när man sköt i stolpen och så fick Hanses göra en fin räddning.

Troja åkte på ännu en utvisning, men innan Leksand hann skapa något nämnvärt åkte Pesonen ut och det blev istället spel 4 mot 4. Där var Troja nära på att göra 2-3, men styrningen gick långt över. Rask snubblade sedan så att Troja fick friläge, men Hanses tog den.

Båda lagen blev fulltagliga och tiden började ticka ner. Varje skott blev mer och mer värdefullt, men inga större farligheter.

Troja fick dock ett läge i PP när domaren hittade en kneeing på Svedberg, men man fick inte ut något av det hela, Leksand kunde klara av det, sekunderna rann ut i sanden och förlängning väntade.

Där var det Troja som öppnade bäst, men Leksand var först närmast när Hägga missade pucken då han bara skulle slå in den och sedan gjorde man segermålet, 2:40 in i förlängningen, genom Jesper Ollas, igen!

2 poäng hemma mot Troja är dock lite sådär, men 2 poäng är alltid 2 poäng. Glädjande nog så kan vi konstatera att Växjö fick stryk nere i Ängelholm mot Rögle med 3-2. Örebro slog dock Tingsryd borta med samma siffror som Leksand gjorde där nere för några matcher sedan, 1-2.
Mora tog en trea borta mot Sundsvall och Bofors tog en trea hemma mot Almtuna med hela 5-2. Karlskogagänget kanske börjar komma in i det hela? Vissa matcher lossnar det rejält, medan det i andra fortfarande havererar totalt.
Slutligen fick Malmö stryk hemma efter sudden med 4-5 mot Borås. Ingen bra insats där alltså.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0