Vilket nyförvärv!

Ja, jag säger bara, Jared Aulin. 2 matcher, 3 mål. Förvisso lät det liknande när Pesonen kom hit förra säsongen också. Han gjorde det kanonbra i början, fick sedan en dipp, men var en mycket viktig spelare under kvalserien i våras. Aulin har öppnat med 2 mycket bra matcher, inte minst i denna match, hans 1:a hemma i Tegera arena, mot Bofors. Ett Bofors, som faktiskt har underpresterat mot vad jag trodde på förhand hittills i år.

Det började inte bra för vår danske målvakt, precis som i senaste hemmamatchen, när han blev utbytt. Inget av lagen fick iväg något skott under den 1:a minuten, men så fick Bofors tag i pucken och sköt och det var 0-1. 1:a skottet i matchen.

Efter den kallduschen vaknade Leksand dock till och Alcén var nära 1-1, när Lotvonen vallade pucken till Martin Karlsson, som passade Alcén, men målvakten räddade. Därefter sköt Hägga tätt utanför och 1-1 hängde återigen i luften. Dock var det Bofors som fick nästa chans efter att Leksandsbackarna virrat bort sig lite, men Galbrait var tät. Leksand kontrade igen och JLGP sköt ett tungt skott. Anderson i Boforskassen räddade, men släppte en farlig retur, men ingen leksing var där.

Bofors kontrade igen och sköt, men Galbrait räddade återigen. Inledningen var inte av någon högre klass, även om båda lagen skapade halvdana chanser.

Efter drygt halva perioden slog dock en Boforsback en rejäl felpass, rakt i gapet på Martin Janohls, som nu spelar med A-laget, när Victor Rask är på landslagsuppdrag, som slog in kviteringen!
Strax därefter var man också nära 2-1 när man var nära på att slå in en retur från Andersson, men 1-1 stod sig.

Pendeln svängde över igen och istället var Bofors nära ledningsmålet när en studsande puck var nära på att leta sig in bakom Galbrait.
Leksand fick dock powerplay när Lidström i Bofors åkte ut. Det kunde dock lika gärna ha varit Aulin som åkte ut där. Han hade inte öppnat matchen något vidare, såg tung och slö ut.

Powerplayet var dock bra. Man satte hög press och fick flera fina lägen, men Andersson var bra med i målet och räddade dem alla och Bofors kunde bli fulltagliga, varpå man pressade på bra för ett ledningsmål, men det var Leksand som var närmast när lånet, Fredrik Öberg, passade Åslin, som dock sköt utanför och ställningen 1-1 stod sig efter den 1:a perioden.

Bofors öppnade även den 2:a perioden bäst och låg på bra för ett ledningsmål. Man sköt, men Galbrait blockerade. Så sköt man igen, Leksand täckte, nytt skott, räddning av Galbrait igen.
Till slut tappade man ut pucken och Leksand gick till motattack, men det blev inget av det och istället åkte Tommy Enström ut för tripping.

Leksands BP var, precis som tidigare under säsongen, mycket bra och Hempa, Hägga och grabbarna dödade massor av tid. Det sista som hände var att Ollas drog iväg ett backhandskott, men Andersson räddade och Leksand blev fullt. Dock åkte man på en utvisning igen strax efteråt, när Norén blev tvungen att haka en Boforsspelare för att han inte skulle komma fri med Galbrait.

Nytt BP alltså och man visade ännu en gång upp ett felfritt BP där Bofors knappt kom till några lägen. Några halvbra chanser fick man, men inga större farligheter och Leksand kunde klara av det utan några större problem.

Därefter var det Bofors tur att åka på en utvisning, när man hakade Hempa, precis när han skulle dra på ett rejält tungt skott.
Pesonen tog 1:a skottet. Så Hempa och Aulin. Riktigt nära 2-1, men Andersson höll tätt och blockerade. Man fortsatte att trycka på efter det, men Bofors kunde, efter mycket om och men, klara av det hela.

Leksand fortsatte dock att pressa på, Bofors kom knappt ur zon och Janohls var nära på att näta för 2:a gången denna kväll, men lyckades inte riktigt. Han var mycket het! Även en annan junior, Henrik Andersén, såg vass ut och var nära på att styra in ledningspucken efter skott av Enström.

Leksand ägde spelet nu och Hempa var nära på att göra mål, men skottet blev misslyckat. Istället fick Bofors till en bra spelsekvens där man var nära 1-2, men Galbrait spikade igen och Leksand tog återigen över. Vågskålen hade vägt över helt åt de vita och blå, men Andersson storspelade i Boforskassen och ställningen 1-1 stod sig även efter den 2:a perioden, trots massiv Leksandspress mot slutet.

Leksand inledde sista perioden i PP efter att Hassel i Bofors åkt ut några sekunder från slutet i 2:a. Kedjan med Aulin var inne och det var just han som gjorde 2-1, dryga minuten in i perioden!

Därefter var det den andre kanadensarens tur, JLGP, att visa upp sig när han fick till säsongens tackling på en Boforsspelare så att plexit gick sönder! En tackling ni kan se här nedan!

Det blev några minuters avbrott när de skulle fixa sargen, men efter en stund kom man igång igen.
Bofors tog timeout, men det hjälpte inte. Leksand fick straff när Jon Knuts kom fri och drogs ner. Ovan nämnde Aulin lade den och det var 3-1!

Leksand fortsatte att trycka på. Hägga fick ett fint läge i slottet, men sköt rakt på täckande Boforsback.

Bofors såg darriga ut, men gjorde ett sista försök att få till en redusering, men istället gjorde Martin Janohls sitt 2:a mål för kvällen och det var 4-1. 5-1 var sedan också mycket nära när Alcén fick ett jätteläge, men 4-1 stod sig och blev också slutresultatet. En mycket skön seger, dock inför inte allt för mycket publik, 3212 åskådare.

I övriga matcher slog Örebro Oskarshamn med 6-4 och Växjö Mora med 2-0, så Leksand tog inte in något på lagen där framför. Dock gick man upp på 33 poäng, samma som Oskarshamn, men med bättre målskillnad. Det är just nu Leksand och Oskarshamn som slåss om den där 3:e platsen i tabellen.
I botten går också att notera att Troja tog sin 1:a trepoängare på väldigt länge, när man slog Borås med 4-3, och gick upp på 12 poäng och är nu bara 6 poäng bakom Borås på säker mark över sträcket.

Karjala kupp har också tagit sin början tidigare ikväll. För Sveriges del var det Tjeckien som stod för motståndet, men Sverige kunde vinna med 4-3, efter att ha vänt i sista perioden. I den andra matchen slog Ryssland Finland med 1-0.

Här har ni JLGP's tackling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0