Fin upphämtning och en godkänd match

Innan match såg det väldigt glest ut, både på Norra och på läktarna, trots nytt erbjudande för familjer att gå för 80kr/st. 3315 åskådare visade det sig att det var på plats. Inte bra.

Hempa, Olimb och Ollas inledde matchen för Leksand, men det var Hanses i Leksandskassen som fick göra matchens 1:a ingripande, vilket ledde till blockering.
Leksand försvarade sig sedan bra när Tingsryd försökte gå till anfall, och Hanses gjorde en bra räddning när en Tingsrydsspelare försökte gå köksvägen. Istället var det Leksand som tryckte på, men kom inte till några större farligheter.
Tingsryd kontrade och sköt ett skott som Hanses dock kunde blockera och Leksand kontrade igen. Knuts sköt tätt utanför och Rask var sedan nära på att slå in returen, men Axel Brage i Tingsrydskassen höll tätt. Istället var det Tingsryd som tog ledningen genom Bankelius, efter en pass av Hansson, som ställde hela försvaret, + Hanses.

 Leksand försökte få till en kvitering, sköt några skott, men Brage var tät i mål. Istället var det Tingsryd som tog över rejält och pressade Leksand. Det märktes inte att det var 3:an Leksand mot 13:e plaserade Tingsryd, för Tingsryd gjorde även 2-0, efter en styrning.

Leksand tog timeout, men det verkade inte hjälpa nämnvärt, kommunikationen mellan spelarna var alldeles för dålig. Trots det var Hempa nära på att redusera, lyckades inte med det, men fick i alla fall med sig en utvisning på en Tingsrydsspelare.

Enström sköt utanför och så var Pesonen nära på att få in reduseringen, men missade skottet. JLGP sköt, men Brage höll tätt och Ollas åkte offside.
Tingsryd klarade av det hela och istället åkte Andersén ut för fasthållning. Då tog det bara 17 sekunder innan Tingsryd utökade till 3-0.

 Leksand fick inleda den 2:a perioden i spel 5 mot 4, men det blev 5 mot 3 ganska snabbt, då Kaupila åkte ut för hakning. Då satsade man hårt med 5 forwards i form av Aulin, Pesonen, Kollar, Hempa och Enström. Aulin gav Kollar en kanonpass, men skottet tog rakt i magen på Brage. Enström sköt, men Brage räddade, liksom Hempas skott.

Tingsryd redde ut det hela och blev fulltagliga. Man kontrade och sköt, men Galbrait, som nu hade blivit inbytt, gjorde sitt 1:a ingripande och gjorde det bra.

Leksand hade tagit tag lite i taktpinnen och tryckte på bra nere mot Brage, men han var fortsatt tät. En retur från Alcén var dock nära på att gå in, men istället kontrade Tingsryd och det var istället 4-0.

Läget kändes mindre bra om man säger så, men man gav inte upp, utan fortsatte kämpa och kriga på.
Åslin var nära på att få in reduseringen, men Brage spelade riktigt bra i Tingsrydskassen.

Kunde ett powerplay hjälpa? Man fick nämligen läget när Fredriksson, som gjorde 4-0, åkte ut för Puck out.
Det började inte så bra, men så fick Olimb tag i pucken och det var reduserat fram till 4-1!

Man fortsatte att pressa på för ytterligare en redusering, ett skott som Brage lämnade retur på, men ingen leksing var där och kunde få in den. Istället spelade JLGP helt fel, men reparerade det hela genom att själv täcka skottet som blev.

Leksand fick ytterligare ett powerplay ca 2 minuter från paus, men Tingsryd gjorde det bra och rensade gång på gång, tills Leksand etablerade tryck. Moe sköt tätt utanför, så sköt han rakt på täckande spelare och så blev det mål, 2-4!

Tingsryd slog ifrån sig direkt i inledningen av sista perioden. Det skulle man inte ha gjort, för dryga minuten in i densamma sköt Svedberg ett skott som Brage lämnade retur på och där var Åslin som slog in 3-4! Domaren ringde på det och det tog tid, men mål blev det och Leksand var bara 1 mål bakom!

Ollas sköt så över i öppet läge och Einarsson i Tingsryd åkte ut för 2:a gången i matchen.
Det tog bara 13 sekunder, sedan lurade Moe upp en Tingsrydsspelare på läktaren, slog över pucken till Olimb, som rakade in kviteringen fram till 4-4!

5-4 var sedan riktigt nära, men hanns slå undan.
Leksand hade tagit över rejält och Tingsryd slog bara ifrån sig. Rask sköt från slottet, men Brage var med på den. Åslin körde över en Tingsrydsback, Tingsryd slog icing och Svedberg sköt direkt efter vunnen tekning. Brage var dock med på den.

Tingsryd fick dock powerplay när Erkgärds åkte ut, men Leksands BP var fenomenalt och Tingsryd fick i stort sätt bara iväg ett skott från blå, som Galbrait gjorde en bra räddning på.

Leksand klarade av det och gick för seger. Det gav Tingsryd ett friläge när man passade fel, men Enström åkte ifatt Tingsrydsspelaren och avvärjde det hela genom att slå undan pucken.
Tiden gick och ställningen stod sig. Ollas var nära på att slå in en retur efter skott av Åslin, men Brage hann blockera. Även Pesonen var nära att näta, men Brage räddade. Också Aulins skott som Ollas var där på lyckades han ta och övertid väntade.

Där hann det dock bara gå knappa minuten innan Ken-André Olimb slog in segermålet för Leksand, assisterad av Pesonen. Det var det ända skottet i förlängningen och 3:e perioden vann man dessutom med hela 16-1 i skott!

2 poäng alltså. Mot Tingsryd ska det vara 3 poäng hemma, men med tanke på att det stod 4-0 till dem är det helt klart godkänt!

Noterbart i övrigt är främst att Rögle vann Skånederbyt mot Malmö med hela 6-0!
Borås slog Almtuna med 3-2, Bofors Troja med 4-3 efter sudden och Mora slog Oskarshamn med 4-3. Är Oskarshamn på väg ner mån tro? Man har inte direkt rosat marknaden på senaste, men ligger trots det på en 7:e plats i tabellen, men bara 2 poäng före Mora och 3 före Bofors, som skuggar bakom. Å andra sidan har man bara en poäng upp till Västerås, 3 till Rögle och 4 till Malmö.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0