Leksand - Sundsvall

Ny hemmamatch, nytt erbjudande. För några matcher sedan bjöd ju P-O Ejendal på inträdet och nu gick man 2 betala för en. Trots det var det inte överdrivet mycket publik på plats, 4223 åskådare.

I laget kunde noteras att Pesonen och Moe inte fanns med i uppställningen. Dock var det Leksand som tog komandot direkt. Under de första 2 minuterna fick Sundsvall knappt kontroll över pucken och Leksand var nära 1-0 när Källström fick iväg ett skott från blå, som höll på att ställa till det för Gustav Lindvall i Sundsvallskassen, som bl.a. Malmö tittade på innan man bestämde sig för Jonatan Bjurö.

Leksand fortsatte att ligga på i offensiv zon och Sundsvall fick inte ut pucken. Inte förrän efter dryga 3 minuter lyckades man med det.

Kollar agerade lite bodyguard åt juniorerna i början av matchen, först när han åkte fram till en Sundsvallsspelare och körde upp armbågen i ansiktet på honom efter att han slashat Rask när han var på väg till båset för att byta och sedan på en annan Sundsvallsspelare som var framme och hackade på Jon Knuts.

Leksand fortsatte att trycka på, även om den riktiga pressen hade kommit av sig en aning. Man fick dock PP efter 8:24 och 19 sekunder senare slog Aulin in ett stenhårt dragskott i krysset!

Kort därefter var det Sundsvalls tur att få PP, men Leksand kontrollerade det numerära underläget totalt och Sundsvall fick inte ens tag i pucken under den 1:a minuten. Precis i slutet av PP:t, efter att Lindvall fått ett skott i masken av Rask i kontring, fick Sundsvall till sitt ända avslut under powerplayet, men det var ruskigt klent och Leksand klarade av det utan några problem alls.

2:a perioden började inte alls lika bra som den 1:a. Svedberg åkte ut efter knappa minuten och nu fick Sundsvall betydligt bättre press, men inga större farligheter ändå, förutom ett klockrent ribb/stolpskott som höll på att leta sig in, men de blåvita kom undan med blåtta förskräckelsen.
Leksand var istället nära 2-0 när Ollas tog sig in framför Lindvall, men tappade pucken vid sista dragningen. Sedan gjorde han nästan samma sak igen och Sundsvallsbackarna stod nästan bara och tittade på.

Powerplay väntade så för Leksand, men det var inte alls lika bra som det i 1:a. Några halvbra lägen skapade man, men inget större och Sundsvall redde ut det. Man fortsatte så att trumma på och Leksand bjöd in Sundsvall för mycket. Man slarvade, vilket nästan gav Sundsvall ett friläge, men man lyckades reda ut det. Sedan var Knuts nära öppet mål, men fick inte riktigt tag i pucken. Så vann Aulin en tekning, passade Kollar som sköt direkt, stolpe in och det var 2-0!

3-0 var sedan mycket nära. Först när Janohls, som hade varit riktigt bra under matchen, var nära på att styra in ett skott från blå och sedan när Rask nästan kom fri och sköt ett stenhårt skott som gick via Lindvalls plock och tätt utanför.

Powerplay fick man återigen när Rydén i Sundsvall åkte ut för 2:a gången i matchen.
Leksand vann tekningen, Aulin höll iskallt kvar pucken vid sargen, passade så rakt genom hela zonen, där Hempa drog till med en backhand och det var 3-0!

Sista perioden började återigen starkt för Leksand, likt den 1:a och Sundsvall åkte på en utvisning direkt.
Powerplayet började även det bra, men så slog Aulin, faktiskt, en dålig pass så att Leksand fick börja om. Då slog Lotvonen ut pucken rakt i gapet på Oskar Johansson framför Hanses, som stod kvällen till ära, som enkelt gjorde 3-1 i BP.

Leksand fick direkt därpå ytterligare ett PP när samme Thörn, som nyss var utvisad, åkte ut igen. Man fick dock inte till det och Sundsvall klarade tämligen enkelt av det och var sedan riktigt nära 3-2 2 gånger i rad, först när Hanses gjorde en reflexräddning och sedan när man fick ställa upp som om man spelade PP. Riktigt dåligt spel av Leksand var det och man fick inte till någonting. Inte heller Sundsvall spelade speciellt bra, men dock bättre än Leksand för tillfället, som inte alls fick till det.

Norén åkte så ut och Leksand darrade mer och mer, men trots det svarade man på Sundsvalls boxplaymål och gjorde 4-1 i numerärt underläge, när Henrik Andersén kom 2 mot 1 tillsammans med Knuts, sköt, rakt upp i krysset!

 Direkt därefter replikerade Sundsvall och faststälde slutresultatet, 4-2!

I övriga matcher från helgen kan noteras, framför allt, att Bofors bortaslog Örebro med hela 3-6, ett Örebro som Leksand tar sig an nu ikväll, även det på bortais. Får se om man kan göra samma bedrift som Karlskogagänget lyckades med.
Almtuna tog en hemmaseger när man slog Troja med hela 7-1. Troja blir därmed 1:a lag att släppa in över 100 mål, 101st har man nu släppt in. Det är faktiskt hela 26 fler än det lag som har släppt in näst mest, Sundsvall. Leksand har släppt in minst mål, 40st.
Skånelagen börjar så smått komma igång när Malmö slog Tingsryd med 6-1 och Rögle slog just Sundsvall med 1-4 under måndagen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0