2 nykomlingar!

Eller i alla fall lån. Sebastian Wännström från Brynäs och den gamle veteranen, Fredrik Öberg, som har spelat med Björklöven i Div 1 nu på slutet har lånats in för några matcher. Man har även gjort en värvning av en kanadensisk center i form av Jared Aulin. Han var dock inte med i denna match, men kom till Leksand samma dag. Kollar, Olimb och JLGP saknades fortfarande i laguppställningen. En annan nyhet som har varit riktigt efterlängtad var målkamerorna. Nu, äntligen, har man installerat dem och man började använda dem direkt i denna match.

Senast lagen möttes var nere i Oskarshamn, där Oskarshamn gjorde mål med 3 sekunder kvar. Det var Leksands 1:a poängtapp för säsongen och den matchen kan ni läsa om här.

Det var Leksand som tog komandot direkt, men det var Oskarshamn som fick 1:a chansen. En rejäl sådan, när Galbrait var ute och cyklade.

Ovan nämnde Wännström var så nära på att få en chans, men tappade tyvärr pucken. Dock fick Leksand powerplay när Tero, tror jag han heter, Konttinen i Oskarshamn åkte ut för tripping.
Man etablerade bra tryck under powerplayet, sköt skott på skott och ett skott från Moe var nära på att leta sig in bakom Jimmy Danielsson i Oskarshamnskassen, men han lyckades hålla tätt och Oskarshamn blev fulltagliga.

Wännström fick så iväg ännu ett skott, som Danielsson räddade med axeln. Mycket bra start av honom. Så vände spelet och Oskarshamn var nära 0-1, men Galbrait räddade och höll pucken under benskyddet!

Leksand vände igen och Åslin bröt in framför Danielsson och lade en backhand, men han räddade.
Öberg, som öppnade lite mer anonymt än Wännström, försökte sedan passa fram Pesonen, men en Oskarshamnsspelare hann emellan. Öberg fick dock tillbaka pucken, men sköt rakt på en Oskarshamnsspelare igen.

Oskarshamn fick powerplay när Moe åkte ut för en diskutabel kneeing.
Man skapade visst tryck, men Leksands box var fenomenal och man stoppade alla farligheter så att Oskarshamn fick börja om. Leksand klarade av det hela, men bara 11 sekunder efter att Moe kom in på isen igen gjorde Oskarshamn ändå 0-1 genom Simon Önerud.

Efter mål brukar man ju få lite mer energi och kämpa på ytterligare. Det gjorde Oskarshamn, men Leksand stod emot bra och fick också powerplay när Morin i Oskarshamn åkte ut för tripping. Mycket trippingar i denna match.
Powerplayet fungerade dock inte alls lika bra som förra gången och Oskarshamn kunde reda ut det hela utan några större farligheter och man kunde gå till periodpaus i ledning 0-1.

Det var Leksand som ägde den 1:a perioden, men inte så klart som skotten visade, 13-3. 3 skott mot Galbrait, 1 mål och en räddningsprocent på ca 66%. Inte bra.

Den 2:a perioden började med ännu en tripping, nu av Victor Rask, och Oskarshamn fick PP. Även denna gången etablerade man visst tryck och var nära 0-2 när Galbrait lämnade en farlig retur, men den hann slås undan innan det blev farligt av det.
Bergenström försökte kontra, men stoppades tyvärr på blå och Oskarshamn tog tillbaka pressen. Dock redde Leksand ut det hela och var nära 1-1, men målburen var ur sitt läge. Iställe gjorde Oskarshamn 0-2 genom tidigare målskytten Önerud. Galbrait skulle dock inte lastas för det, han var chanslös.

Leksand gav sig dock inte, utan försökte pressa på, men likt tidigare matcher i denna relativt långa svacka man har haft, lyckades man inte få till någon vidare press och Oskarshamn styrde spelet lite som man ville.

Leksand tog timeout, men det hjälpte inte. Knappa minuten senare gjorde Jadeland 0-3 för Oskarshamn. Inget vidare med andra ord och 0-4 var även det nära när Galbrait inte riktigt visste var han hade pucken, men Rask tog hand om den.
Leksand gav sig dock inte. Martin Karlsson var ytterst nära på att göra 1-3, men Danielsson hade turen på sin sida och räddade med yttersta delen av benskyddet.

Oskarshamn hade marginalerna på sin sida och spelade klart mycket bättre än Leksand. Man gjorde även 0-4 med knappa 5 minuter kvar av perioden. Då byttes Galbrait ut och Hanses kom in. Ingen lyckad kväll för vår danske målvakt, men Hanses hade det inte mycket lättare. Han räddade 1:a skottet han fick på sig, men så gjorde Oskarshamn 0-5, 50 sekunder efter 0-4.

Man fortsatte att trycka på, men Leksand fick upp kämpaglöden en aning mot slutet och fick dessutom spela PP. Då tog det bara 8 sekunder, sedan slog Jesper Ollas in reduseringen fram till 1-5!

I sista perioden var man dock tillbaka i gamla hjulspår igen. Oskarshamn styrde och ställde, sköt några skott mot Hanses, men han blockerade de alla. Så kontrade Leksand. Moe blev upphakad, men lyckades ändå få in ännu en redusering bakom Danielsson fram till 2-5!

Det verkade som att turen hade vänt en aning, för Stefan Pettersson i Oskarshamn åkte ut för armbågstackling strax därefter och Leksand fick ännu ett powerplay.
Det var dock inget av de bättre och Oskarshamn kunde tämligen enkelt rensa. Svedberg fick dock en jättechans, men skottet uteblev och Oskarshamn blev fulltagliga.

Leksand fortsatte dock att trumma på, med mycket bättre fart än i de 2 inledande perioderna och Martin Karlsson kunde redusera ännu en gång, fram till 3-5, samtidigt som Oskarshamn tog timeout.

Leksand fortsatte att trycka på, hade tagit över spelet helt och försökte få in ännu en redusering. Oskarshamn gjorde det dock bra och täckte många skott. De man inte lyckades täcka blockerade Danielsson. Det gick dock inte att komma ifrån att Oskarshamn nu såg mycket darriga ut. 2 mål i hockey är ingenting. Det visade Brynäs samtidit i Elitserien när man gjorde 3 mål på 38 sekunder hemma mot Frölunda.

Stefan Pettersson åkte ut igen och Leksand fick ytterligare ett powerplay. Hägga var direkt nära på att slå in 4-5, men Lyckades inte. Bergenström lade in framför mål, men Oskarshamnsspelare var först på den. Rask fick ett jätteläge, men Danielsson spelade riktigt bra och gjorde en kanonräddning.

Oskarshamn blev fulltagliga, men Leksand fortsatte att trycka på. Oskarshamn slog mest ifrån sig och försökte sticka upp på kontringar. Det lyckades man nästan med. En Oskarshamnspelare rundade nästan Hanses, men han slängde ut klubban och fick tag i pucken.
Leksand fortsatte att pressa, men tiden rann iväg. Hanses lämnade kassen och Oskarshamn åkte på en utvisning. Dock var det för lite tid kvar och Oskarshamn kunde vinna med 3-5. 2 riktigt dåliga perioder och en riktigt bra på slutet.

Wännström gjorde en riktigt bra insats, Öberg lite mer osynlig.
Galbrait hade ingen lyckad kväll, men Hanses spelade riktigt bra. Så även Jimmy Danielsson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0