Försenad matchrapport!

Det har varit mycket att göra nu över jul, men här kommer i alla fall 3:e mötet med Borås på kort tid, även denna gång nere i Borås.

Hägga och hans kedja inledde matchen för Leksand, vann 1:a tekningen och fick iväg ett skott, varpå JLGP åkte ut för en tackling i ryggen på en boråsare.

BP direkt alltså. Borås hade strax över 13% i PP, men snurrade på bra i Leksands zon. Hanses, som stod kvällen till ära, tog dock skottet som kom och så kunde Hulkkonen rensa.

Leksand redde ut det hela, men det var fortsatt mycket Borås, tills Leksand fick PP, efter att Demén-Willaume dragit på sig en tvåa.

Leksands PP var dock inte alls lika bra som senast mot Troja, då det blev 3 mål i den spelformen. Man var återigen tillbaka i det allt för omständiga spelet, fick inte till det och Borås kunde rensa utan några större problem. Gråhns sköt stenhårt över, det var det närmsta man kom och Borås blev återigen fulltagliga.

Borås fortsatte att ha det mesta av spelet efter att man blev fulltagliga, men Hanses var bra med i mål. Leksand kontrade, men Owuya i Boråskassen var bra med och Borås kunde återigen gå till attack. Leksingar slängde sig för att tecka skott, men missade pucken, som dock Hanses var bra med på.

Borås sköt på det mesta man fick, men hanses var bra i mål och Leksand uppträdde samlat och tog inga risker. Man stack upp lite mot slutet av perioden och fick också med sig ett powerplay, när Adam Rundqvist åkte ut för slashing.

Nu snurrade man på bra, Aulin fick 3 returer framför Owuya, men pucken ville inte in, men så letade Victor Rask upp Tommy Enström, som klippte till och det var 1-0 för Leksand!

Psykologiskt viktigt precis innan paus, men 2:a perioden öppnades även den klart bäst av Borås, precis som den 1:a hade gjort, som fick iväg ett farligt skott, som Hanses fick göra en fin benparad på.

Alcén åkte ut och Borås fick powerplay. Där kom Bränholm fri, gjorde inga misstag och det var kviterat. Noterbart var också att Owuya fick en assistpoäng för målet.

Borås fortsatte att trycka på efter målet, Jens Karlsson sköt, men hanses var tät. En leksing fick iväg ett skott mot Owuya, men han räddade och spelet blåstes av. Leksingen var dock där på returen och det blev lite småbråk. Dock inga utvisningar, allt kvittades och det var fortsatt spel 5 mot 5, tills JLGP åkte ut några minuter senare och Borås fick återigen PP. Det var dock inget vidare och Leksand kunde reda ut det utan några som helst problem.

Hempa fick så en fin chans, men Owuya var bra.
Spelet var lite avvaktande därefter, inget av lagen kom till några nämnvärda chanser, tills Hägga och Bergenström kontrade och 2-1 var oerhört nära. Domaren var tvungen att ringa och se om det var mål, men så var inte fallet. Det var Hägga som passade Bergenström, vid ena stolpen, som slog upp pucken i taket på målburen, men det var ribba. Pucken tog på Owuyas klubba och upp i ribban. Ställningen 1-1 stod sig alltså.

Aulin fick ännu ett bra läge för Leksand när han kom fri med Owuya, men han stod för en fenomenal räddning, sittandes på isen!
Leksand fortsatte dock att trycka på och hade tagit över spelet mer och mer. Ollas kom även han fri, drogs ner och powerplay väntade. Det var dock inget vidare, men Bergenström var trots allt nära på att sätta 2-1, när han sköt i stolpen på en retur från Owuya, efter skott av Källström.

Borås klarade istället av det hela och Leksand åkte på en utvisning med 2 sekunder kvar av perioden och skulle alltså få inleda sista perioden i boxplay.

Det började inte bra, Hägga åkte ut efter 8 sekunder och spel 5 mot 3 väntade i nästan 2 hela minuter. Det skulle bli jobbigt och blev det också. Samme Bränholm som nätade fram till 1-1 gjorde nu också 2-1 för Borås, varefter man fick fortsätta i PP, då Hägga fortfarande satt utvisad.

Leksand redde dock ut det, blev fulltagliga och höjde tempot en aning. Aulin sköt precis utanför, Hulkkonen var där på returen, men inget mål. Man fortsatte dock att trycka på för en kvitering, men Owuya var bra i målet. Rask försökte gå köksvägen, men Owuya var med. Tiden rann iväg och Borås slog bara ifrån sig. Leksand försökte pressa på, men fick det inte riktigt att stämma.

Borås fortsatte bara att slå ifrån sig och Leksand kom inte upp i banan. Inte förrän Alcén fick ett jätteläge, men hölls fast och ett powerplay väntade för Leksand.

Det gjorde man bra. Man fortsatte att pressa på bra och fick till slut utdelning när Kenny Källström slog in kviteringen, dryga 4 minuter från slutet!

Direkt därefter replikerade dock Borås och slog in 3-2, men även på detta ringdes det och dömdes även bort p.g.a. hög klubba efter en styrning på väg fram mot mål.

2-2 stod sig alltså och knappa 4 minuter återstod. Det var Borås som tryckte på mest, men fick inte till några större farligheter och istället var det Leksand som pressade på den sista minuten. Svedberg var riktigt nära på en retur från Owuya och Alcén styrde tätt utanför, men inget mål och sudden väntade.

Där hann det dock inte gå lång tid innan Bergström i Borås kunde fixa hem extrapoängen till Borås, 3-2.

I övrigt såhär när höstsäsongen är över kan konstateras att Leksand J20 inte lyckades ta sig till J20 Topp 8 superelit i år. Man slutade på 8:e plats i J20 superelit Norra med sina 32 inspelade poäng. Man var 14 poäng ifrån att ta sig till Topp 8 och hela 38 poäng från seriesegrande fenomenalen Djurgården, som stannade på hela 70 poäng! Det var 11 poäng mer än 2:an Skellefteå. 3:a i tabellen blev Brynäs med 47 poäng och 4:a som sagt Timrå med 46. Precis utanför hamnade i år Luleå med 42 poäng, följt av AIK med 41 och Modo 38. Bakom Leksand fanns bara Mora med sina 23 poäng och absolut sist, Björklöven med ändast 7 inspelade poäng.

Leksand får alltså sikta in sig på att försöka ta sig till SM-slutspel via J20 Superelit Norra vår.

Bättre gick det dock för Leksand J18, som vann sin serie med 61 poäng. Ett tag hade man en jätteledning i tabellen, men den ledningen krympte och blev till slut bara 3 poäng ner till 2:an Brynäs, som slutade på 58 poäng. Färjestad slutade 3:a med 52 poäng och Västerås 4:a med 45. Sist, på 12:e plats, slutade Kristinehamn med ändast 3 inspelade poäng. Man hade 7 poäng upp till närmsta lag på 11:e plats, Valbo.

Div 1's Grupp A vanns, inte helt oväntat, av Björklöven med 64 poäng. Asplöven slutade 2:a, 12 poäng bakom. Ytterligare 4 poäng bakom, med sina 48 poäng, slutade Kiruna. 1 poäng därefter hade vi Piteå. 2 poäng från att få spela Allettan slutade det gamla Allsvenska laget, Teg, med 45 poäng. Sedan var det ett väldigt stort hopp på hela 25 poäng ner till Boden på 6:e plats, med 20 poäng.

Grupp B vanns även den ganska överlägset av Hudiksvall, med 69 poäng, mot 2:an Östersunds 57. Vidare till Allettan därifrån gick även Sollefteå, 50 poäng, och Kovland, 48. Tvärsist i den tabellen slutade Kramfors, med en målskillnad på hela -115 och 12 inspelade poäng. Man hade till slut 17 poäng upp till AIK Härnösand på näst sista plats.

I Grupp C var det betydligt jämnare. Enköping, Surahammar och Arboga slutade alla på 60 poäng, men Enköping tog ändå hem tabellen med en målskillnad på +61, mot Surahammars +44 och Arbogas +24. Ore och Borlänge krigade om den sista platsen till Allettan och det var slutligen Ore som tog den, 49 poäng, mot Borlänges 45.

Grupp D vanns, inte heller det särskilt överraskande, av Huddinge på 62 poäng och den klart bästa målskillnaden, +66. Nyköping slutade 2:a med 54 poäng och en målskillnad på +41. Även Visby, som Leksand mötte under försäsongen förra året, och Nacka klarade sig vidare till Allettan. Wings missade avancemang med en ända poäng och 2 mål i målskillnad.

Gruppen häromkring, Grupp E, vanns av Vita hästen, ganska klart, med 69 poäng och en målskillnad på hela +76, före Skövde på 2:a plats med 55 poäng och en målskillnad på +44. Mariestad slutade 3:a med 53 poäng och Kumla 4:a med 47 poäng. Därefter var det ett ganska stort hopp ner till Grästorp med 38 poäng och Mjölby, som skärpte till sig mot slutet, med sina 35 poäng, samma som Tranås, som slutade 7:a, med exakt samma målskillnad. Mjölby slutade före tack vare 1 ända mer gjort mål.
En annan fråga man kan ställa sig är vad som har hänt med Skåre? Man slutar näst sist i serien med 31 poäng. Visserligen är det 20 poäng ner till Munkfors, som slutade tvärsist, men en 9:e plats i serien är inte bra för Skåres del, som annars brukar vara i toppen.

Slutligen, Grupp F, vanns i år av Kristianstad, som har varit riktigt bra i höst, med 67 poäng. Nybro slutade 2:a med 56, Karlskrona 3:a med 54 och Olofström 4:a med 46 pinnar.

Ska jag tippa vad jag tror så tror jag Björklöven självklart blir farliga. Möjligen Asplöven. Huddinge, Nyköping, Hästen och Kristianstad är andra lag jag tror kan vara med och slåss om en plats i kvalserien upp till Allsvenskan senare i vår.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0