Dubbelmöte med Borås

Som rubriken säger så väntade nu ett dubbelmöte med Borås, som innan tisdagens match parkerade på en 11:e plats i tabellen med sina 28 poäng, att jämföra med Leksands 45, på 3:e plats.

Det var Borås som inledde bäst och fick ett kanonläge direkt, men skottet gick utanför. Man fortsatte dock att snurra på bra och skapade visst tryck mot Galbrait, men han var stabil och plockade de skott som inte gick utanför.

Leksand kom inte till några vidare farligheter, Borås var klart hetare i inledningen. Man fick dessutom powerplay när Kollar åkte ut efter drygt halva 1:a perioden.
Leksands box var dock, som vanligt numera, mycket bra, samtidigt som Borås PP inte var av högsta klass, och man rensade gång på gång. Precis innan Kollar återigen var på isen åkte dock Aulin ut för tripping och det var spel 5 mot 3 i några sekunder innan Kollar återigen var på isen.

Borås powerplay var som sagt inget vidare, även om Leksand nu, för en gångs skull, slarvade lite och gav dem en fin chans, men Galbrait var med på den och man klarade ut även detta BP och var återigen fulltagliga. Trots det fortsatte Borås att trycka på, tills Stefan Gråhns, som nu har anslutit till laget för resten av säsongen, efter att ha brutit med Oskarshamn, fick låss pucken och gav Olimb ett fint läge, men Pontus Hansson i Boråskassen var med på den. Gråhns själv fick sedan några returchanser, men Hansson var med på dem alla och ännu ett powerplay väntade för Borås. Leksand fortsatte dock att spela bra i BP, även om man hamnade lite fel när JLGP släppte sin stolpe, men man lyckades reda ut det och resultatet 0-0 stod sig efter den 1:a perioden.

2:a perioden började med mycket bättre fart från Leksands håll och man pressade på offensivt direkt. Olimb fick ett bra läge, men Hansson var med på den. Man fortsatte dock att snurra på och så fick Tomas Kollar till slut in 0-1, efter knappa 2 minuters spel!

Borås gav sig dock inte, men Leksand vann återigen tillbaka pucken efter att Borås pressat lite och Martin Karlsson var så nära på att göra 0-2, men Hansson tog den.

Så föll Leksand tillbaka lite igen och Borås pressade på likt 1:a perioden, men Galbrait var mycket bra i mål. Även JLGP var bra när han jobbade hemåt och bröt ett friläge. Leksand tog sig in i offensiv zon, Rask hittade Hempa i slottet, men Hansson knep den och Borås fortsatte att trycka på. Det var dock Leksand som stod för målen när Rask hittade Martin Karlsson vid bortre stolpen och det var 0-2!

Borås fick inte till det, man hade ingen spets kändes det som. Det hade inte Leksand heller, det var ingen av de bättre matcherna, men desto mer effektiva var man.

Till slut fick dock Borås in reduceringen fram till 1-2, men strax därefter åkte en boråsare ut och Leksand fick spela sitt 1:a powerplay i matchen.
Det var dock inte alls bra. Är BP fenomenalt så är PP desto sämre. Något man bör få fart på.

Inget mål där alltså, men 1-3 blev det i alla fall, när Ollas passade Hägga, som lurade upp en boråsare på läktaren och stänkte upp pucken i närmsta krysset! Riktigt snyggt!

Sista perioden inleddes ganska avvaktande, men med liten fördel för Leksand. Martin Karlsson fick en halvchans, men sköt utanför och Aulin fick ett bra läge, men Hansson höll den. Borås åkte offside när man fick ett 3 mot 2-läge och Leksand kontrollerade det hela på ett bra sätt, även om Borås tryckte på till viss del. Moe fick agera målvakt vid ett tillfälle, när Galbrait var borta, och lyckades få pucken på sig.

Borås fortsatte dock att trycka på för reducering, men Leksands backar gjorde det bra, även om det såg lite virrigt ut. Därför passade man på att ta en timeout för att samla laget lite, men det såg lika virrigt ut efteråt och Borås fortsatte att pressa. Det var ganska bra tryck nere mot Galbrait, men han var tät och fick bra hjälp av försvaret, vilket gjorde att ställningen stod sig och matchen slutade 1-3 till Leksand.

Rögle fortsatte att vara i riktigt bra form. Ny storseger, nu mot Troja med 2-6. Samma siffror, 2-6, vann även Bofors med över Tingsryd. Örebro slog Växjö i toppmötet med 5-2, Almtuna tog 3 pinnar mot Västerås, Mora mot Malmö och så lyckades Sundsvall ta en poäng hemma mot Oskarshamn när man förlorade med 4-5 efter sudden. Den poängen gjorde dock att man klättrade upp över nedre sträcket, förbi Tingsryd. I övrigt hände det inte mycket sett till tabellen, men Rögle närmar sig med stormsteg och kommer bli väldigt farliga framöver. Man stod nu på samma poäng som Leksand, 48, men med något sämre målskillnad, trots alla storsegrar på senaste.

 Returmötet mot Borås spelades under fredagskvällen hemma i Tegera arena. Manfallet var väldigt stort på backsidan, vilket gjorde att juniorerna Daniel Gunnarsson och Erik De La Rose fick ta plats i laguppställningen.

Bättre start på matchen kunde man inte få, när Jesper Ollas, efter 8 sekunder, slog in ledningspucken för Leksand, assisterad av Stefan Gråhns, som därmed noterades för sin 1:a poäng i Leksandströjan, och Ken-André Olimb!

En sargstuds höll på att ställa till det för Galbrait, men man redde ut det och Leksand kontrade, skapade tryck, men Pontus Hansson var med, efter sin olyckliga start.

Det var dock Borås som tryckte på mest, precis som tidigare nere i Borås, men det var Leksand som skapade chanserna. Daniel Gunnarsson fick ett jätteläge i sitt 1:a byte, men fick inte riktigt ordning på pucken. Man spelade sedan riktigt bra, men Aulin fick inte riktigt tag i den pucken som var tänkt åt honom.

Spelet vägde så över till Borås fördel, när JLGP fick en puck i ansiktet och fick ledas av isen, som färgades röd av hans blod. Kort därefter var det kviterat, efter en dålig pass av Martin Karlsson som Hulkkonen missade.

Borås fick sedan ett fint läge igen, men skottet satt rakt i magen på Galbrait, som blockerade.
Leksand vann tekningen och kontrade. Åslin sköt, men Hansson tog hand om den. Samme Åslin försökte sedan gå köksvägen, men domaren blåste, trots att Hansson inte hade pucken. Hulkkonen drog på ett stenhårt skott direkt efter tekning, men Hansson räddade även det.

Leksand fortsatte att trycka på och Borås tvingades till en fasthållning.

Powerplay väntade alltså för Leksand. Skulle det vara bättre än tidigare nu? Svaret var, aningen bättre. Borås rensade ut gång på gång, men trots det lyckades Leksand skapa visst tryck och Tommy Enström var riktigt nära att ge Leksand ledningen, men Hansson var bra med i mål.

Stefan Erkgärds avlåssade sedan ett skott som Hansson fick sträcka ut rejält på, men lyckades ta den. Han lade sedan på mål igen, men utanför. 2-1 hängde dock i luften, men istället blev det 1-2, när Galbrait lämnade 2 returer som Borås lyckades ta hand om och förvalta väl.

Borås började även den 2:a perioden bra, trots numerärt underläge, efter att Demén Wilaume, som var i Malmö en sväng förra säsongen, åkt ut mot slutet av 1:a.
2-2 var dock nära när Hermanssons skott styrdes tätt över, men Borås klarade av det och blev fulltagliga.

Leksand spelade mycket virrigt och alldeles för svårt, Borås fick enkelt tag i pucken och rensade ut gång på gång. Man skapade inte mycket framåt, men lät inte heller Leksand göra det, tills plötsligt Tommy Enström kunde göra 2-2, ur egentligen ingenting!

Man fick dock inte nämnvärd energi av det, Borås fortsatte att trycka på och Leksand spelade virrigt. Ollas åkte ut och Borås fick sitt 1:a PP i matchen. Leksands BP fortsatte dock att vara stabilt, man rensade gång på gång, men så åkte även Olimb ut och det var spel 5 mot 3 i 30 sekunder. Även det gjorde man dock bra, Borås powerplay var inget vidare och Leksand kunde bli fulltagliga.

Man blev uppenbarligen stärkta av det, för strax efter att man blev fulltagliga kunde Jesper Ollas göra 3-2, efter pass av Gråhns!

Borås åkte på en utvisning och nu var powerplayet riktigt giftigt. Victor Rask var nära på att näta, men Hansson lyckades rädda. Man fortsatte dock att hålla sig kvar i offensiv zon. Hansson kändes darrig, men borås lyckades trots det reda ut det hela och bli fulltagliga, men med hjärtat i halsgropen.

Sista perioden inleddes ganska avslaget, men det var Borås som hade ett litet övertag, men Galbrait var bra med i mål och räddade alla skott, som inte var av svåraste sort. Borås hade dock lite flyt, efter att Rasmus Eriksson fått ledas av isen, när en puck tog på Galbraits axel, rullade över den och in i mål och det var 3-3.

Borås fortsatte att ligga på efter målet. Leksand försökte få till anfallsspelet, men sköt rakt i magen på Hansson. Istället gjorde Borås 4-3, men det blev bortdömt efter att domaren ringt på det och konstaterat hög klubba.

Man var dock nära 4-3 i alla fall, men Galbrait gjorde en jätteräddning på ett friläge!
Därefter åkte Hulkkonen, som trots allt hade varit bra även denna match, ut för tripping och Borås fick ännu ett powerplay. Där pressade man på riktigt rejält för ett ledningsmål, sköt Galbrait rakt i masken, styrde framför mål, fick tag i flera returer och snurrade på riktigt bra, men Leksand lyckades trots allt rensa och bli fulltagliga, om även med hjärtat i halsgropen.

Det var Borås som hade det mesta av spelet, men precis som vid Leksands 2-2-mål, som kom ur ingenstans, kom nu Leksands ledningsmål ur ingenstans. En kontring där Aulin kom fri och satte pucken och det var återigen Leksandsledning!

Borås fortsatte dock att trycka på, men Galbrait var riktigt bra i mål. Hansson lämnade kassen och JLGP sköt i stolpen! Så var saken ändå klar, när unge Adam Rundqvist, som spelade några matcher för Leksand förra året, åkte ut och Leksand kunde vinna även returmötet med 4-3! Nytt returmöte väntar dock redan nu på fredag, återigen nere i Borås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0