Det är sådana matcher man ska vinna!

Täta matcher nu. Borås borta i tisdags, hemma i fredags, nu Växjö hemma under lördagen och så Tingsryd hemma på måndag, alltså idag. Jag ligger lite efter med referaten, men har inte varit hemma i helgen, vilket förklarar saken.

En riktig toppmatch väntade alltså under lördagen, hemma mot serieledande Växjö. Växjö med 57 poäng. mot Leksands 51. Vid seger skulle man alltså bara vara 3 poäng bakom, vid förlust 9. Med andra ord, en riktig sexpoängsmatch.

Andersén, Källström och Svedberg var återigen med i laguppställningen och Galbrait vaktade stolparna för Leksand och Oskar Ahlsenfelt för Växjö.

Växjö fick ett bra läge direkt, men Galbrait var med och räddade. Annars var det Leksand som öppnade bäst. Aulin skapade så när ett läge, men stoppades istället. Däremot fick Knuts nästan in pucken, men Ahlsenfelt var snabbare och hann dit. Leksand fortsatte dock att trycka på och även Ollas var nära på att skaffa sig ett friläge, men lyckades inte.

Johan Svedberg åkte så ut och powerplay väntade för Växjö. Leksands box var dock bra, även om Växjö skapade tryck. Man var nära en styrning i mål och Josefsson tog sig nästan hela vägen fram för att lägga in pucken, men leksingar fick undan honom och man lyckades reda ut även detta BP.

Aulin försökte skapa tryck, fick iväg 2 skott, men Ahlsenfelt räddade det 1:a och blockerade det 2:a. Leksand fortsatte dock att ligga på och Hägga var nära att ge Leksand ledningen när han siktade mellan benen på Ahlsenfelt, men han var tät och höll den.

Istället var det växjö som kunde ta ledningen genom ett skott från blå som Galbrait inte hann med på. Den gick över axeln och in i mål.

Leksand fortsatte dock att kriga på. Knuts reparerade sitt misstag, då han slog en blindpass, och fick så när in kviteringen, men icke. Ahlsenfelt var tät, men Leksand fick hursomhelst med sig en utvisning när Laudius åkte ut.
Powerplay tillhör, som bekant, inte Leksands starka sidor denna säsongen, men nu pressade man på riktigt bra. Ollas fick ett jätteläge, men Ahlsenfelt var där. Sedan låg pucken fri, men Växjöspelare kunde rensa undan den. Aulin vann tillbaka pucken och fick även han ett jätteläge, men Ahlsenfelt visade upp mycket bra form och räddade även det skottet.

2:a perioden inleddes i PP och man skapade tryck, men Växjö redde ut det och blev fulltagliga. Därefter pressade man på, Leksand slarvade alldeles för mycket, passade fel och fick inte till skotten som man ändå lyckades få till. Inte heller Växjö fick till det till 100%, men betydligt bättre än Leksand.

JLGP åkte ut för Holding, men kort därefter åkte även en Växjöspelare ut, vilket gav spel 4 mot 4. Där var det ganska jämnt spelmässigt. Växjö fick iväg några bra skott, varav ett i masken på Galbrait, och Leksand fick iväg några skott, om än inte lika giftiga som Växjös.

Båda lagen blev fulltagliga och Växjö missade ett kanonläge när man missade pucken. Det var tur det, från vårt vita och blå håll.

Det var Växjö som hade det mesta av spelet, men Leksand stack upp ibland. Ollas sköt bl.a. ett skott i ribban, varpå Växjö återigen kontrade och bet sig fast i Leksands zon. Galbrait var dock bra med i mål och räddade alla puckar som inte gick utanför. Han fick göra några riktigt bra räddningar på några jättelägen för växjö, men till slut var det ändå 0-2, när Hilding gick runt kassen, passade David Lundbohm, som satte pucken i öppet mål.

Sista perioden började betydligt bättre för Leksand, när Åslin sköt i stolpen! Växjö vände sedan och Galbrait fick göra några fina räddningar efter skott från kanten och några returer.

Knuts var sedan återigen nära på att reducera, men skottet gick tätt utanför.

Leksand fortsatte att slarva och passa fel. T.o.m. felpass i egen zon. Man försökte dock trycka på, Aulin skapade flera lägen, men Ahlsenfelt var bra med i mål. Det blev dock reducerat, men målet dömdes bort för spelare i målgården.

Leksand gav sig dock inte, man tryckte på och tryckte på, sköt skott på skott mot Ahlsenfelt, men han gjorde en fenomenal match och motade dem alla.

Man åkte dock på en utvisning och powerplay väntade för Leksand. Där tryckte man på riktigt rejält. Aulin sköt i burgaveln, ännu ett skott, Ahlsenfelt räddade. Gråhns sköt, Svedberg sköt tätt utanför, JLGP sköt, man fullkomligt bombade skott mot Ahlsenfelt, men han var nästan omänskligt bra och tog dem alla.

Växjö fick ett jätteläge i samband med att Johner kom in på isen igen, men Galbrait gjorde en riktigt bra räddning!
Det var annars Leksand för hela slanten. Aulin sköt igen, men Ahlsenfelt räddade. Ollas gjorde en snygg fint, men skottet satt rakt i bröstet på Ahlsenfelt. Hempa fick ett jätteläge, men sköt aldrig. JLGP sköt och fick sedan även han ett jätteläge, men om det var Leksand som var ineffektiva eller om det var Ahlsenfelt som var ruskigt bra vet jag inte, men han plockade alla skott i alla fall.

Med 3 minuter kvar tog man timeout och Galbrait lämnade kassen. Spel 6 mot 5 alltså. Man tryckte på bra, men fick inte in pucken. Växjö lyckades inte heller slå den i öppen kasse, burgaveln var det närmsta man kom, så matchen slutade alltså 0-2 till växjö. Nollade på hemmaplan är ingen hitt. 2:a nollan för säsongen, Rögle och växjö.

I övriga matcher i helgen kan konstateras att Rögles storsegersvit är bruten. Vinst blev det visserligen, men bara efter straffar mot Örebro.
Oskarshamn fortsätter att vara formsvaga, Rögles motsats, när man förlorade borta mot Bofors med hela 5-1. Även Tingsryd vann något överraskande med 3-0, hemma mot Almtuna. Därmed lämnade man kvalplatsen neråt för en stund, men så lyckades Sundsvall ta en trea hemma mot Borås igår och petade återigen ner Tingsryd på kvalplats. Troja, som har den andra kvalplatsen neråt och är ganska fast förankrade där, åkte på ännu en storförlust, nu mot Malmö, 6-1. Man har släppt in hela 127 mål, att jämföra med Sundsvall, som har släppt in näst mest, 98, och Tingsryd på 12:e plats i den ligan, 86. Minst mål har Leksand och Västerås släppt in, 60 vardera. Däremot har Växjö gjort flest mål, som ända lag över 100 mål än så länge, 105st. Leksand parkerar där bara på 7:e plats med sina 80 gjorda mål. Minst mål har faktiskt inte Troja gjort. Det är kvällens motståndare, Tingsryd, och Sundsvall, som båda har gjort 63. Så ser läget ut i statistiken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0